joi, 30 septembrie 2010

Frumusete - 8 minuni naturale ale lumii


Rececent, UNESCO a inclus pe lista sa urmatoarele 8 minuni naturale. Atentie! Aprecierea frumusetii este cel mai usor mod de constientizare a intregului si a sinelui.

Arhipelagul Socotra este cunoscut si sub numele de „Insulele Galapagos ale Oceanului Indian” si gazduieste peste 825 de specii, dintre care 37% pot fi gasite numai acolo. Peste 90% dintre speciile de reptile prezente la Socotra nu mai pot fi intalnite niciunde in lume. Vegetatia marina este de asemenea extrem de diversificata, aici gasindu-se 253 de specii de corali, 730 de specii de pesti si 300 de specii de crabi, creveti si homari.

Joggins Fossil Cliffs din Canada au atras la randul lor multe comparatii cu insulele din oceanul Pacific, fiind adesea supranumite „Galapagosul din Era Carbunelui”. Stancile de aici sunt considerate repere excelente pentru era Carbunelui (aproximativ acum 300 de milioane de ani), pastrand fosile ale primelor reptile din istorie.


Surtsey este o insula nou formata prin eruptii vulcanice, in apropiere de coasta Islandei. Aici s-au dezvoltat noi forme de viata, oferind specialistilor un exemplu elocvent despre cum colonizeaza animalele si plantele pamantul proaspat format.

Rezervatia naturala Mariposa Monarca din Mexic este habitatul protejat al Fluturelui Monarh, pe timp de iarna. Dupa un zbor de mii de kilometrii, peste un miliard de fluturi isi petrec anotimpul rece acolo.


Peste 200.000 de hectare de stepa asiatica se gaseste in Saryarka, in Kazakhstan. Lacurile Korgalzhyn-Tengiz ofera hrana pentru aproximativ 16 milioane de pasari migratoare, reprezentand adapostul ideal pentru inmultirea acestora. Aceasta stepa este de asemenea locul in care se gaseste antilopa Saiga, o specie aflata pe cale de disparitie.


Parcul National de pe muntele Sanqingshan din China a fost selectat pentru „rara sa frumusete naturala”. Parcul este format dintr-o padure cu specii diverse si formatiuni stancoase neobisnuite, cu forme ciudate, care pot fi vazute de pe potecile suspendate.
http://vacantaesoterica.blogspot.com/2010/09/muntii-sanqingshan-china-gazda.html

Zona Tectonica Sardona din Elvetia a fost selectata pentru valoarea sa inestimabila pentru studiul geologic. Zona Glarus Overthrust este o imagine a modului de formare a muntilor, straturile tinere asezandu-se peste cele vechi de mii de ani.

In fine, Lagunele din Noua Caledonie adapostesc ecosisteme variate si recifuri de corali despre care se spune ca ar depasi chiar Marea Bariera de Corali in ceea ce priveste numarul si diversitatea speciilor.

Sursa: Antena 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu