joi, 21 octombrie 2010

Croazierele – lumea vazuta de fluvii celebre

Lasa-te purtat de cursul apelor si exploreaza orasele pe care cele mai renumite fluvii le strabat. Vei fi uimit sa constati ca este una dintre cele mai minunate metode de a le cunoaste sau recunoaste.

Din Orientul indepartat pana in Africa, trecand prin Europa si mergand mai departe in Asia, cele mai populare croaziere isi dezvaluie misterele.

Romantism pe Rin

Poti face o plimbare in Padurea Neagra si o excursie cu trenul pana la Triberg, unde vei gasi cel mai mare ceas cu cuc din lume. Tot acolo vei servi si masa de pranz, inainte de a vedea cum se prepara un gateau original. Poti gusta o felie din acesta intr-o vizita la muzeul in aer liber de la Vogtsbauernhof.

Aceasta excursie este punctul culminant al unei croaziere romantice pe Rin si Moselle, de la Amsterdam la Basel, pe o nava australiana de tip spatial, ce gazduieste camere mari si spatii comune grandioase. Nava ramane peste noapte in Amsterdam, opreste in Bonn, trece prin cheile spectaculoase ale rinului si prin orasele Heidelberg, Baden-Baden si Strasbourg.

Maretia Mekong-ului

Din Cambodgia pana in orasul Ho Chi Minh. Pornind de la Siem Reap, Cambodgia, lacul Sap, vei naviga pana in orasul Ho Chi Minh City din Vietnam.
Calatoria va fi plina de peisaje spectaculoase, prin observarea faunei locale si a satelor pescaresti. Dupa-amiaza poti face o plimbare la pagodele templu iar a doua zi dimineata poti merge intr-un sat unde se produce matasea.

Vei ajunge in capitala Cambodgiei, Phnom Penn, unde fluviul Mekong are o latime de o mila, poti face un tur al orasului si poti merge la sumbrul Killing Fields. Trecand frontiera in Vietnam, vei putea vizita pieţele plutitoare si templele, inainte de a ajunge la punctul terminus al croazierei, Ho Chi Minh City.

Panorame si vederi uluitoare

Lansata in mai, nava Panorama Avalon are ferestre glisante enorme, ce tin din perete-in-perete, si de la podea-la-plafon in majoritatea cabinelor, nu este deci de mirare ca aceasta croaziera europeana de 2 saptamani intre Budapesta si Amsterdam se vinde rapid.

Plimbarea pe Dunare este de neuitat. In patru zile vezi Viena, Melk si Dürnstein in Valea Wachau, Bratislava, capitala Slovaciei si Budapesta.

Deliciile Dunarii

Exploreaza Europa de Est intr-o croaziera de-a lungul Dunarii, cu sejururi in Budapesta si Bucuresti. intr-o saptamana vei vizita Kalocsa, in Ungaria si vei vedea un spectacol indraznet de echitaţie la Puszta.

Croaziera cuprinde o vizita in orasul croat Osijek si o plimbare in capitala Serbiei, Belgrad, la Cetatea Kalemegdan si la catedrala ortodoxa.

Continuand prin Serbia ajungi la spectaculosul defileu Portile de Fier, la granita cu Romania, poti face o excursie la Kostolac pentru a vedea orasul roman Viminacium. O zi in portul bulgar Vidin include o excursie la Cetatea Belogradchik din apropiere iar a doua zi poti merge in excursie la fosta capitala, Veliko Tarnovo.

Croaziera se termina in Olteniţa, Romania si transferul la Bucuresti.

Secretele Nilului

Pentru cei care se gandesc sa mearga pentru a doua oara in Egipt, o croaziera pe Nil este perfecta. De la Luxor la Aswan, ghidat de egiptologi aflati la bord, vei descoperi site-uri mai puţin vizitate.

Vei face un tur al mormintelor faraonilor si la manastirea Sf. Simeon, la Gebel el Silsila si la casa lui Howard Carter in timpul cautarilor mormantului lui Tutankamon, devenita muzeu.

Nava de croaziera, Misr, cu o capacitate de maxim 46 de pasageri, este o ambarcatiune opulenta, construita de catre Marina Regala in anul 1918 si transformata intr-o nava de lux pentru Regele Farouk in anii treizeci.

De la Marea Baltica la Moscova

Croaziera se desfasoara intre orasele centrale ale Rusiei, St Petersburg si Moscova si va deveni si mai atragatoare incepand cu anul viitor, atunci cand cel mai luxos si spatios vas de croaziera al Rusiei, Amakatarina va fi lansat. Nava va ramane in St Petersburg timp de trei zile.

Calatoria continua pe raul Neva, lacul Ladoga si raul Svir, pana in satul Svirstroy.

De pe lacul Onega se face o vizita pe insula Kizhi pentru a vedea cladirile istorice din lemn in Muzeul in aer liber din localitate. Ultimele doua nopţi sunt petrecute in Moscova.

Pe urma morilor de vant

O croaziera la bordul navei Regina Rheni II cu un itinerariu superb si o durata de 8 nopti: o calatorie dus-intors de la Amsterdam, trecand prin Rotterdam, Anvers, Liege pana la Maastricht, printr-un peisaj punctat de morile de vant de pe traseu.

Ploaie si soare

Calatorind pe Rin, cu o nava de croaziera ce va fi lansata in luna martie a anului urmator, vei fi vrajit de panorama pe care peretele de sticla rabatabil al cabinei tale ti-o va oferi. Este ca o masina decapotabila care, indiferent de vreme, te seduce.

Descopera cele 7 castele de pe valea Rinului, intre Basel si Amsterdam si participa la o degustare de vin la Castelul Vollrads, in oraselul istoric Rudesheim. Mergi intr-o plimbare prin Strasbourg si participa la un tur al orasului Koln, care va include o vizita la catedrala gotica, cea mai mare din Germania.

Sursa: http://www.dailymail.co.uk/travel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu