joi, 11 noiembrie 2010

Gradinile Suspendate din Babilon (sau Gradinile Semiramidei)

Dintre toate cele 7 minuni ale lumii antice, aceasta constructie este singura a carei existenta nu a fost inca dovedita 100 %.

Gradinile Suspendate din Babilon sau Gradinile suspendate ale Semiramidei , au fost gradini create artificial situate in apropiere de Babilon, astazi Al Hillah, in Irak.

Se presupune ca acestea au fost construite de regele Nabucodonosor al II-lea in jur de 600 i.Hr.. pentru sotia sa , Semiramida cunoscuta ca Amytis din Persia.

Gradinile au fost distruse de cutremure dupa sec 2 i.Hr.

Gradinile suspendate sunt documentate extensiv de istorici greci cum ar fi Strabon si Diodorus Siculus.

Acestea aveau forma patrata erau compuse din bolti arcuite, ascensiunea in terasa superioara se facea cu ajutorul scarilor .

In lista initiala a lui Antipater si Zidurile Babilonului (groase de 27 m) erau considerate o minune a lumii antice.

Erau constituite din plante agatatore care cresteau deasupra nivelului solului dar si cu arbori a caror radacini atarnau peste marginea teraselor. Intregul complex de plante era sprijinit pe coloane de piatra. Izvoare de apa erau urcate artificial in zona de sus cu ajutorul unor sisteme de tipul suruburilor elicoidale ( melcul lui Arhimede ).

Prin urmare iarba era permanent verde la fel si ramurile arborilor. Tot complexul de plante avea un aspect luxuriant, in contrast complet cu desertul din imprejurimi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu