marți, 21 decembrie 2010

Aeroportul Changi, Singapore – meditatie in asteptare

In ideea „daca tot trebuie sa astepti in aeroport, mai bine sa ti se intample in cel din Singapore”, preiau o stire recent aparuta.

Aeroportul Changi din Singapore a fost deschis in 1981 insa anul acesta a fost votat ca cel mai ospitalier si mai fun aeroport din lume. Cele trei terminale ale aeroportului sunt in sine o atractie care merita vizitata pentru cel putin o zi intreaga. Aici gasesti camere pentru odihna, spa-uri, jocuri video, lounge-uri, gradini paradisiace si cinematografe. Aparent cele trei terminale nu au un design spectaculos sau instalatii artistice insa pe masura ce inaintezi dai peste lacuri cu pesti koi, scaune care-ti fac masaj la picioare, camere pentru meditatie sau tobogane uriase.

Barurile din aeroport au muzica live si peste tot se serveste mancare proaspata. In acelasi perimetru exista si spatii de joaca unde copiii se pot uita la desene animate sau se pot distra mai ceva ca intr-un parc de distractii. Pentru adulti, in aeroport se gasesc si ghiduri care ofera sugestii de petrecere a timpului liber. Astfel daca tranzitezi aeroportul doar pentru 20 de minute poti merge sa faci un dus intr-o "nap room"(camera de odihna) iar daca poposesti mai mut de 2 ore te poti urca intr-un autobuz care face turul orasului. Cea mai noua atractie a terminalului 3 este insa un tobogan inalt de patru etaje.

In Changi exista si sali de meditatie si gradini cu fluturi, care se intind pe 2 etaje si care sunt amenajate cu vegetatie tropicala si cascade. Langa gradina a fost construit si un cinematograf unde ruleaza cele mai nou filme de la Hollywood. Iar in terminalele 1 si 2 sunt amenajate gradini cu floarea soarelui sau baruri cu racoritoare, inconjurate de cactusi.

Tot aici exista si spatii pentru odihna, cu scaune confortabile lasate pe spate, sau spa-uri unde iti poti face pedichiura cu pesti. Cei care vor sa se odihneasca in privat pot inchiria o camera care costa 35 de dolari pentru sase ore, la un Transit Hotel. Iar calatorii care prefera somnul in avion se pot relaxa in asteptarea zborului, in piscina de pe acoperisul aeroportului.


Sursa: http://www.zf.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu