luni, 13 decembrie 2010

Bangkok – spiritualitate in haos

La prima vedere orasul Bangkok (cunoscut thailandezilor sub numele de "Krungthep", Orasul Ingerilor), pare haotic, plin de praf, smog, arome, culori, trafic si tuk-tuk-uri.
In prezent, Bangkok este capitala spirituala, culturala, diplomatica, educationala si comerciala a Thailandei. Thailanda, aflata in sud-estul Asiei, nu a fost niciodata colonizata, pastrandu-si astfel intact tezaurul cultural. Bangkok ofera vizitatorilor sai sansa de a cunoaste cultura thailandeza in forfota unei metropole dinamice.

Daca depasesti prima impresie si esti suficient de prezent incat sa treci peste haos si sa observi detaliile, te vei surprinde fascinat de frumusetea si gratia orasului. Dimineata, ceata care se ridica de pe raul Chao Phraya, dezvaluie turnurile spiralate aurii ale Marelui Palat si numeroasele temple stralucind in departare. Daca esti atent, vei regasi spiritualitatea in lucruri obisnuite precum aprinderea de betisoare parfumate si oferirea de boluri cu mancare, asezate langa micile statui cu Buddha din fata pravaliilor, de catre negustori; sau calugarii ce pregatesc templele pentru ziua in curs.



Pentru turisti, Bangkok are de oferit numeroase atractii: in oras se afla 400 de temple budiste stralucitoare, fascinante si incredibil de frumoase. Turistii pot vizita de asemenea palate superbe, pot vedea spectacole de dans extravagante, numeroase centre comerciale, dar au si ocazia de a experimenta modul de viata traditional thailandez, in zona canalelor "Venetia Estului" si raului Chao Phraya ce strabate orasul.



Bangkok este un oras cosmopolit, un creuzet de arome exotice, peisaje interesante si obiective superbe. Este un oras cu straturi infinite, care trebuie explorate pentru a-si dezvlaui secretele.

Ce trebuie sa vedeti in Bangkok:

Marele Palat si Wat Phra Kaeo (Templul lui Buddha de smarald, cea mai cunoscuta imagine a lui Buddha, sculptata intr-un singur bloc de jad), Boromphiman Hall (construita ca resedinta a printului Vajiravudh si folosita acum pentru gazduirea conducatorilor de stat), San Lak Muang (acest altar este format pe un stalp de lemn, construit de regele Rama I, reprezentand infiintarea capitalei) sau Vimanmek Mansion, cea mai mare cladire din lemn de tec auriu din lume, Muzeul National sau templele Wat Arun, Wat Benchamabophit, Gradina Zoologica si crescatoria de elefanti din Samphran, ferma de crocodili si Gradina Zoologica din Samutprakan, si piata pe apa din Damnoen Saduak.

De asemenea, puteti vizita altarele din Bangkok, dedicate unor zeitati budiste sau hinduiste care, in cultura populara, aduc fericire, succes, noroc in dragoste sau fertilitate: Erawan (un altar brahman), Trimurti (dedicat zeului iubirii), Ganesha (cei care viziteaza altarul se spune ca vor avea succes artistic sau realizari profesionale), Altarul Zeitei Tubtim (zeita fertilitatii).

Bangkok este un fenomen cultural, un rai al cumparaturilor si o comoara turistica. Vizitand Bangkok-ul, oricine va avea parte de experiente de neuitat printre templele uimitoare, pietele colorate, mall-uri luxoase, cluburi de noapte sau Spa-uri cu masaj thailandez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu