luni, 20 decembrie 2010

Orasele Andaluziei – repere pentru inedit

Sevilia
"Madrid poate fi capitala Spaniei, dar Sevilla este capitala lumii" (referindu-se la diversitatea culturala extrem de bine reprezentata in oras). Sevilia este capitala regiunii spaniole Andaluzia si totodata centrul financiar si cultural al partii de sud a Spaniei.

Turistii aleg sa viziteze orasul datorita ambiantei unice si mai ales a monumentelor deosebite : Palatul Alcazar, Turnul Maur La Giralda, marturie a epocii dominatiei maure si simbol al orasului ; catedrala gigantesca Torre del Oro ; vechiul cartier Barrio Santa Cruz, cu un farmec aparte, stradute si case vechi de secole, dar frumos renovate si primitoare, locul unde calatoria inapoi in timp pare posibila.

Granada

Granada, ultimul bastion al Imperiului Musulman in Europa, giuvaierul din coroana maura, cum se numea in trecut, se gaseste langa Sierra Nevada, munti inalti si spectaculosi, care dau locurilor un aer maiestuos. Cei care au mai fost in Granada stiu ca intregul oras pare o opera de arta arhitecturala, palatul arab Alhambra, mixtura de traditie spaniola si miraj desprins din cele 1001 de nopti.


Cordoba

Pret de multe secole, acesta a fost centrul puterii maure si al Spaniei, astazi ramanand un important centru istoric si cultural datorita numarului impresionant de monumente dintre care se distinge Mezquita, o superba moschee.


Ronda
Un oras frumos, la fel ca multe altele din Spania, deosebit insa prin peisaje si mai ales datorita muntilor care il inconjoara.


Almeria
Este unul dintre orasele Andaluziei care conserva perfect stilul maur. Turistii care vin aici sunt impresionati de arhitectura cladirilor si a monumentelor cat si de splendoare Costei de Almeria, o regiune de coasta apreciata in special datorita panoramelor fermecatoare.


Cadiz
Unul dintre cele mai vechi orase din Spania, fondat de fenicieni, se constituie intr-o asezare linistita, cu un farmec aparte, datorat in special casutelor albe si vegetatiei tropicale.


Huelva
Istoria acestei asezari este strans legata de personalitatea lui Cristofor Columb, care a pornit in temerara sa calatorie din Palos de la Frontera, la mica distanta de Huelva. Aici se poate vizita manastirea unde acesta si-a pregatit calatoria si pot fi admirate si machetele celor trei corabii si cea a portului, asa cum arata in epoca.


Costa del Sol
Zona turistica din Andaluzia, de neuitat mai ales datorita plajele sale si pentru climatul perfect pentru o vacanta de vara si nu numai. Printre cele mai importante centre turistice de aici se numara Marbella, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola si San Pedro de Alcantara.


Costa de la Luz
Coasta Luminii, iata un alt loc in care turismul este pus pe primul plan. Unind practic provinciile Huelva si Cadiz, deschizandu-se spre Oceanul Atlantic, Costa de la Luz inseamna kilometri de plaje cu nisip auriu si statiuni precum Punta Umbria, Islantilla, Isla Cristina, Mazagon, Matalascanas, Barbate, Algeciras, Tarifa, Conil de la Frontera, Chiclana de la Frontera, El Puerto de Santa Maria, Rota, Chipiona, Sanlucar de Barrameda.

Jerez de la Frontera
Locul de productie al faimosului vin Sherry, impresioneaza prin numarul de localuri si mai ales specialitatile traditionale servite. Dar aici pasionatii vor gasi si o importanta scoala de calarie, foarte apreciata de cunoscatorii din intreaga Europa.

Jaen
Asezarea este dominata de impresionanta fortareata medievala, dar sunt cel putin la fel de interesante vechile bai maure, construite in secolul XI, dar si superba catedrala renascentista.

Parcul National Donana
Unul dintre cele mai impresionante si bine ingrijite parcuri din Europa, un exemplu extraordinar de arhitectura peisagistica, cu fauna si flora diverse, in special pasari, multe dintre ele specii foarte rare.

Sursa: www.artline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu