luni, 24 ianuarie 2011

Parcul National Amboseli, Kenya

Parcul National Amboseli este situat in Districtul Kajiado, provincia Rift Valley, Kenya. Parcul are 392 km2, fiind centrul unui ecosistem de 8,000 km2 ce ajunge pana la granita dintre Kenya si Tanzania. Localnicii sunt in principal Maasai, insa oameni de pe intreg teritoriul tarii s-au stabilit aici atrasi de castiguri mari bazate pe exploatarea turistica a zonei si agriculturii intensive.

Zona ofera una dintre cele mai atragatoare experiente de safari din lume.

Parcul este renumit pentru a fi cel mai bun loc din Africa pentru a te apropia de coloniile de elefanti. Alte atractii ale parcului: posibilitatea de a-i intalni pe massai si vederi spectaculoase ale varfului Kibo, cel mai inalt pisc din masivul Kilimanjaro (5.895 m) situat in Tanzania. Masivul muntos situat in apropiere influențeaza clima si cantitatea de precipitații din regiune. Peisajul parcului este caracterizat prin praful alcalin abundent, cranguri de salcami si savane deschise. Lacul Amboseli ocupa o treime din suprafața parcului, dar este numai sezonal plin cu apa.

Aflat la 140 km sud de capitala Nairobi, Parcul National Amboseli este al doilea ca importanta din Kenya, dupa Rezervatia Nationala Maasai Mara si poate fi usor de explorat intr-un week-end.

In 1883 Joseph Thompson a fost primul european care a patruns in temuta regiune Maasai cunoscuta sub numele de Empusel (insemnand "Loc sarat, plin de praf" in Maa). El a fost uimit de varietatea faunei salbatice si de contrastul dintre zonele aride si oaza de mlastini, un contrast care persista si astazi. Pe intreg teritoriul parcului, Thompson a descoperit 8 mlastini care adapostesc diferite specii de animale si instecte unice in lume. Amboseli ascunde in padurile care se intind pe suprafata sa si cateva casacade impresionante, la care se poate ajunge de preferinta sub indrumarea unui ghid.

Transformat in Parc National in 1974, in scopul de a proteja nucleul acestui ecosistem unic, Amboseli a fost declarat de UNESCO Rezervatie a Biosferei in anul 1991. Parcul a beneficiat de o finantare de aproximativ 4 milioane de doalari pentru amenajare, intretinere si repopulare cu animale.

Peisajele parcului national Amboseli sunt cele mai frumoase la rasaritul sau la apusul soarelui, cand acesta se afla aproape de linia orizontului. Dimineata se vede virful acoperit de zapezi al muntelui Kilimanjaro, la pranz acesta este ascuns in nori, iar seara straluceste in nuante de rosu si portocaliu sub razele soarelui la apus.

Imaginile fac cat 1000 de cuvinte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu