joi, 14 aprilie 2011

Abu Dhabi – de la port de perle la statiune de lux

Abu Dhabi (in traducere Tatal gazelei) este capitala Emiratelor Arabe Unite si centru administrativ al emiratului cu acelasi nume. Orasul a fost fondat in 1761 ca port pentru pescuitul de perle.
Orasul Abu Dhabi este situat pe o insula in forma de T, cu deschidere catre Golful Arabiei (Persic) si sta pe cea mai mare rezerva de petrol din lume. O parte din banii proveniti din exploatarea petrolului sunt investiti in dezvoltarea turismului, scopul evident fiind acela de a pune orasul pe harta turistica internationala a destinatiilor de lux.


Principala atractie de lux o va constitui Saadiyat Island (numele acesteia traducandu-se in “Insula Fericirii”), un proiect grandios, in curs de realizare, singurul loc din lume ce va gazdui arhitectura proiectata de 5 arhitecti castigatori ai premiului Pritzker (un premiu ce se acorda arhitectilor in viata pentru intreaga activitate).

Situata la 500 m de coasta Abu Dhabi-ului, la 20 de minute de Abu Dhabi International Airport (care este si el in curs de modernizare) si la o ora distanta de Dubai, Saadiyat Island va cuprinde primul teren de golf construit pe plaja, cateva statiuni exclusiviste de 5 stele (printre care St. Regis, Rotana) insirate de-a lungul a 9 km de plaja, un cartier rezidential si mult vehiculatul District Cultural Manarat al Saadiyat (care in traducere inseamna “Centrul pentru iluminarea mintii”), intins pe 15 400 m² ce va gazdui, printre altele, 2 muzee de notorietate internationala: Louvre si Guggenheim (care isi vor deschide efectiv portile in 2013). In urma unui acord semnat cu Franta, Abu Dhabi are dreptul de a folosi numele Luvrului timp de 30 de ani si 6 luni, timp in care in noul Luvru vor fi expuse si lucrari din Luvrul din Paris.

Saadiyat Island va fi accesibila dinspre continent prin 2 autostrazi suspendate.

Moscheea Sheik Zayed Bin Sultan Al Nahyan, inchinata fondatorului E.A.U este una dintre cele mai impozante si mai frumoase moschei din lume. Realizata din marmura alba si ornata cu aur, aceasta este atat de vasta incat poate adaposti pana la 40.960 de credinciosi in acelasi timp. Este, de asemenea, deschisa vizitatorilor de toate nationalitatile, cu conditia respectarii codului de imbracaminte impus – maneci lungi, fuste sau pantaloni lungi, capul acoperit pentru femei (femeile pot imprumuta la intrare si abayas, vestmantul islamic traditional de culoare neagra, care acopera cea mai mare parte din corp).


Ferrari World Abu Dhabi va fi cel mai mare parc de distractii acoperit din lume. Complexul se afla langa circuitul de Formula 1 din Abu Dhabi, iar acoperisul acestei “lumi Ferrari” este inspirat din formele unui Ferrari GT.
Parcul cuprinde peste 20 de de puncte de atractie, printre care se numara si cel mai rapid montagne russe, un cinematograf, muzee si sali de expozitii.

Alte puncte de atractie pot fi Desert Islands – o rezervatie naturala destinata protejarii in special a orixului arab, o specie pe cale de disparitie, The Heritage Village – care reconstituie stilul de viata al beduinilor din Abu Dhabi, Al Maqtaa Fort, vechi de 200 de ani, ce servea ca punct de observatie pentru a putea preveni atacurile banditilor.

Va puteti apoi ocupa timpul cu activitati precum: sailing, scufundari, plimbari si shopping in numeroasele si vastele mall-uri si souk-uri (bazaruri) de tot felul.
Sursa: http://www.euro-turism.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu