joi, 7 aprilie 2011

Hoteluri din paradis

Articolul prezinta cateva hoteluri cu panorame de neegalat.

Lapa Rios, Peninsula Osa, Costa Rica
Situata in mijlocul uneia dintre ultimele paduri ecuatoriale din America Centrala, aceasta statiune ecologica ofera fiecaruia ceea ce isi doreste, de la iubitorii plajelor, pana la ecologisti. Fiecare bungalow se lauda cu o superba priveliste nu doar spre padurile tropicale, ci chiar spre Oceanul Pacific.

Excursiile in imprejurimi includ traditionalul surfing in Costa Rica, dar si aventuri de neuitat precum vizitarea cascadelor si privirea delfinilor in mediul lor natural. In anul 2003 Lapa Rios a fost clasata pe primul loc in topul statiunilor care incurajeaza dezvoltarea durabila a turismului, asa ca vizitatorii acestei zone nu trebuie sa-si faca griji cu privire la degradarea mediului.

Los Notros, Patagonia, Argentina
Los Notros este situata intr-o zona a Patagoniei numita "sfarsitul lumii", la doar cateva sute de metri de unul dintre putinii ghetari avansati din lume.

Vizitatorii Parcului Natural Los Notros au o priveliste de vis catre ghetari chiar din camere, de pe terasa hotelului, dar si din baile camerelor premium. Printre activitatile de relaxare destinate turistilor se numara calaritul prin padurile salbatice ale Patagoniei.

Sheraton Iguazu, Cascada Iguazu, Argentina
Cunoscuta legenda cu privire la formarea cascadei Iguazu spune ca un sarpe pe nume Boi a despartit raul in doua, furios fiind pentru faptul ca un localnic reusise sa-i fure o fata ce urma sa-i fie cina.
La hotelul Sheraton Iguazu din Parcul National Iguazu turistii pot sta insa in apropierea cascadei fara a fi in pericol. Patru apartamente cu balcoane private ofera oaspetilor o priveliste de vis catre cascada dar, pentru mai multa relaxare, se poate apela la tratamentele centrului spa, care pune la dispozitia oaspetilor retete traditionale inspirate din peisajul junglei.

Enchantment Resort and Mii amo Spa, Arizona
Imprejmuita de roci masive decorate cu siruri rosii si aurii, statiunea Enchantment Resort and Mii amo Spa din Arizona ofera turistilor ei sentimentul ca se afla in mijlocul unei imense clepsidre cu nisip.


Aceeasi senzatie este oferita si de restaurantul Yavapai, cu pereti din sticla, care a castigat AAA Four Diamond Award in anul 2006. Aici turistii pot descoperi minunatiile arhitecturale naturale ale Americii optand pentru un tur cu elicopterul, ATV-ul, trenul sau chiar calarind in aceste tinuturi uimitoare.

Oberoi Wildflower Hall, Shimla, Muntii Himalaya
In ultimul deceniu, compania Oberoi Group s-a facut remarcata prin construirea unor hoteluri cu servicii impecabile, in zone fascinante din punctul de vedere al peisajului natural.

Printre acestea se numara si Wildflower Hall situat in Muntii Himalaya, dotat cu o piscina interioara incalzita, jacuzzi in aer liber si vedere sper munti si Lord Kitchener Suite, un imens apartament cu doua camere, semineu si priveliste spectaculoasa.

Jackson Lake Lodge
Jackson Lake Lodge este hotelul care ofera turistilor posibilitatea de a ajunge extrem de aproape de monumentele naturale ale Americii, fiind construit de catre compania Grand Teton Lodge, una dintre putinele autorizate sa construiasca hoteluri in cadrul parcurilor si rezervatiilor naturale din SUA.

Peisajul poate fi admirat de pe terasa privata a fiecareia dintre cele patruzeci si sase de camere si din lobby, dar si prin ferestrele enorme. Tineti insa minte ca hotelul este deschis doar in perioada mai-octombrie.

Wolwedans, NamibRand Nature Reserve, Namibia
In 1984 Albi Bruckner a creat o rezervatie naturala privata in sudul Africii, cumparand mai multe ferme din Namibia si distrugand constructiile si gardurile acestora. Wolwedans, situata pe teritoriul unei vechi ferme este amenajata de catre fiul cel mai mare al lui Albi Bruckner, Stephan.

Aceasta statiune ofera un spatiu de 1.000 de hectare fiecarei camere, astfel incat cei care decid sa-si petreaca aici vacanta se pot bucura de peisajul dunelor, in cea mai mare intimitate.
Sursa: http://yourmoney.wall-street.ro
Autor:Raluca Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu