marți, 17 mai 2011

Baden-Baden – capitala de vara a Europei

Baden-Baden, punctul de intrare principal in Padurea Neagra, este un fascinant oras spa din landul Baden-Württemberg, Germania.

Un adevarat paradis pentru iubitorii de natura, Padurea Neagra (Schwarzwald) este un loc izolat si totusi prietenos cu imprejurimi de vis, dealuri line, despartite de culmi muntoase si cheiuri abrupte, lacuri cristaline, sate si ferme traditionale.

Regiunea iti permite sa explorezi o bogata cultura germana traditionala si sute de km de trasee marcate pentru urcus. Multe dintre aceste trasee urmeaza poteci vechi de sute de ani. Impresioneaza cele din rezervatia naturala din zona Feldberg sau din vaile impadurite care inconjoara Baiersbronn.

Daca obosesti, te poti odihni in centrele balneare excelente de aici, renumite pentru izvoarele termale si apele cu proprietati curative.

Popularitatea orasului ca spa dateaza din secolul al 19-lea, cand regina Prusiei a vizitat zona pentru a-si imbunatati starea de sanatate. Baden-Baden a devenit astfel un loc de intalnire al celebritatilor, care au fost atrase de izvoarele termale, precum si de celebrul Cazino Baden-Baden, hotelurile de lux, cursele de cai si de gradinile Lichtentaler Allee.


Printre turistii atrasi de frumusetea locurilor s-au numarat Regina Victoria, Wilhelm I, Napoleon III, Berlioz, Brahms si Dostoievski. Baden-Baden este mentionat si de Tolstoi in Anna Karenina, dar sub un nume diferit. Baden-Baden a fost poreclit atunci capitala europeana de vara si a atins apogeul sub Napoleon III, intre anii 1850 si 1860. Actiunea romanului "Jucatorul" al scriitorului rus Dostoievski se petrece in Cazinoul din Baden-Baden, inspirata fiind de timpul petrecut de acesta in celebrul cazino. Johannes Brahms a locuit in oras, resedinta sa, Brahmshaus, putand fi vizitata si astazi.


Alte atractii:

Kurhaus — Gradina spa ce gazduieste un festival de muzica clasica in aer liber

Muzeul Faberge - Colecționarul rus Alexander Ivanov a ales tocmai Baden-Baden pentru Muzeul Faberge, un omagiu adus marelui bijutier al Casei Imperiale ruse, celebrul creator al oualelor prețioase, Monsieur Faberge.

Capela Sturdza – ridicata in stil neoclasic, pentru a adaposti mormantul fiului Printului roman Mihail Sturdza.

Sammlung Frieder Burda — una din cele mai mari colectii de arta moderna din Germania
Castelul din secolul al 15-lea, resedinta formala a ducilor de Baden, in prezent gazda muzeului de istorie.
"The Paradise" (Paradies), o superba gradina in stil renascentist italian
Muntele Merkur cu funicularul Merkurbergbahn si turnul panoramic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu