joi, 23 iunie 2011

Costa Rica – Unde Natura se traduce prin Viata

Costa Rica este locul ideal in care o vacanta obisnuita se transforma intr-o experienta inedita. Cele 26 de parcuri nationale, plajele cu nispul fin, surful, scufundarile, vulcanii activi, padurile tropicale sunt punctele forte ale acestui colt de lume care devine cea mai cautata si mai dorita destinatie turistica.

Oaza de liniste, rai ecoturistic, toti cei care au vizitat Costa Rica au revenit convinsi ca aici este un adevarat paradis al vacantelor. Intr-un spatiu restrans poti avea vacanta pe care ti-o doresti, fie ca este una presarata cu sporturi extreme ca rafting, tiroliana, bunjee jumping, sau hiking, fie ca este una in care doresti sa admiri specii unice de flora si fauna sau pur si simplu una relaxanta pe o plaja tropicala.

Ecoturismul este probabil pentru cei mai multi vizitatori atractia principala caci, desi Costa Rica este o tara mica, are multe de daruit celor atrasi de peisaje tropicale unice, de admirarea florei si faunei tipice acestei regiuni si de plimbari in rezervatii naturale care pastreaza nealterat ritmul naturii.

Vacanta in Costa Rica inseamna aventura si experiente unice si toate acestea se simt inca din capitala tarii, San Jose. Desi este un oras foarte aglomerat, motiv pentru care turistii il cam ocolesc, San Jose prezinta multe atractii si obiective turistice: Teatrul National, catedrala, Muzeul Aurului, Muzeul Jadului, Muzeul National. Daca sunteti un iubitor de animale, atunci nu puteti sa nu vizitati Gradina Zoologica Simon Bolivar unde veti vedea multe animale pe care apoi, cu putin noroc, le puteti intalni si in mediul lor natural.

Imposibil de ratat este Parcul National Manuel Antonio, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Costa Rica, o imbinare armonioasa intre plaje cu nisip fin si jungla. Acest parc este o rezervatie naturala in care traiesc 350 de specii de pasari, maimute, tucani, lenesi, papagali... Plaje cu nisip alb, paduri tropicale va asteapta pentru a fi descoperite si a va crea un cadru idilic pentru o vacanta in Costa Rica cum nici nu ati visat.


La o mica distanta se afla Puerto Quepos, o destinatie turistica ideala pentru iubitorii de plaja si bronz natural. Aici veti gasi restaurante, baruri, hoteluri, magazine, galerii de arta ce transforma orasul intr-o adevarata statiune turistica.

Costa Rica se mandreste si cu Parcul National Corcovado, o adevarata bijuterie care gazduieste peste 400 de specii de pasari, peste 100 de specii de amfibii si mamifere si in cadrul caruia intalnim habitate naturale si regiuni montane sau paduri de mangrove.

Tortuguero, tinutul testoaselor atrage prin plajele unde anual mii de testoase isi depun ouale, dar si prin delta luxurianta unde poti admira specii de pasari ca toucan, maimute galagioase, sau crocodili si caimani in habitatul lor natural.

Gradinile Cascadei La Paz, o croaziera pe Rio Sarapiqui, o calatorie in Muntii Tilaran, o vizita in rezervatia "Monteverde Cloud Forest" unde poti admira uimitoarele Gradini cu Fluturi sau face drumetii in exoticele paduri tropicale toate acestea sunt deopotriva interesante si unice.


Vulcanii in numar de peste 110 sunt o alta atractie a tarii, peste 10 dintre ei fiind inca activi. In provincia Cartago, la mica distanta de capitala San Jose, vei gasi vulcanul Irazu, cel mai inalt din tara, care a erupt ultima oara la inceputul anilor 1960. Vulcanul Poas, situat in provincia Alajuela, are unul dintre cele mai mari cratere active din lume, iar vulcanul Arenal, din nord-vestul tarii, atrage anual mii de vizitatori, care vin pentru spectacolul unic al rocilor incandescente aruncate in aer sau a suvoaielor de lava ce adesea se revarsa peste marginile craterului. Zona Arenal este deasemeni celebra pentru izvoarele termale cu proprietati curative, cele mai cunoscute fiind fara indoiala cele de la Tabacon.



Adaugati la acestea plajele tropicale cu nisip fin din provincia Guanacaste, bucataria bazata pe fructe tropicale si seafood, cafeaua considerata a fi cea mai gustoasa din lume, ananasul auriu, cel mai dulce ananas din lume, frumusetea binecunoscuta a femeilor, ospitalitatea locuitorilor acestei tari si veti intelege de ce Costa Rica mai este cunoscuta si sub numele de "The Blessed Country" (tara binecuvantata). Si veti intelege in final de ce salutul uzual intre locuitorii acestei tari este "Pura Vida" (viata adevarata).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu