sâmbătă, 6 august 2011

Descopera Finlanda - Savonlinna, Espoo, Mikkeli

Savonlinna: situat intr-o regiune de lacuri, are in jur de 30.000 locuitori. Orasul a fost construit pe trei insule distincte, unite de poduri. In afara privelistii naturale superbe, principala atractie turistica este cu siguranta Castelul Sf Olaf. Impresionanta fortareata a fost construita in 1475 de Erik Axelsson Tott, servind la respingerea atacurilor venite din est si la controlarea regiunii Savo de catre Suedia. Ansamblul este compus dintr-un castel principal cu trei turnuri si un sant cu zid pentru protectie, cu turnuri de observare. Castelul a fost reconstruit si modificat in repetate randuri, mai intai in perioada administratiei suedeze, apoi, in 1743, a devenit fortareata. Este una dintre cele mai importante atractii turistice din Finlanda, avand in interior un restaurant si mai multe Sali pentru festivitati.

Aici are loc anual si Festivalul de Opera Savonlinna, in luna iulie, si Festivalul de Balet Savonlinna, in luna iunie.


Espoo : este cel de-al doilea oras ca marime al tarii si are o structura urbana destul de originala. Este impartit in cinci centre distincte, fiecare de marimea unui oras finlandez obisnuit, cu retele de transporturi de buna calitate, un parc national (Parcul National Nuuksio) si numeroase magazine si restaurante. Cel mai cunoscut cartier este Tapiola, un adevarat oras-gradina, in care locuitorii, natura si arhitectura se imbina armonios. Acest oras "high-tech" situat la mica distanta de Helsinki, gazduieste numeroase muzee si festivaluri, precum Festivalul de Jazz din aprilie si Festivalul International de Film Espoo Cine.


Mikkeli : este locul unde trebuie sa ajungeti daca doriti sa va bucurati pur si simplu de fumusetea peisajelor finlandeze. Dar nici orasul nu este usor de trecut cu vederea, avand cateva muzee impresionante si fiind un excelent punct de pornire pentru frumoase excursii care va vor duce la lacurile din jur. Aici are loc unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzica clasica din Finlanda si foarte des au loc in oras sau in imprejurimi concerte.

Este si un oras cu o istorie fascinanta, in timpul celui de al doilea razboi mondial fiind cartierul general al armatei finlandeze, fiind si astazi plin de cladiri din aceasta perioada, dar si cazarme sau tunuri, pastrate ca monumente. Aici trebuie sa vizitati Turnul de Observare (Naisvuoren nakotorni) si Muzeul Militar (Paamajamuseo).
Sursa: http://www.artline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu