miercuri, 17 august 2011

Kuala Lumpur - „Asia adevarata"


Kuala Lumpur – KL pentru cunoscatori - este mai mult decat o capitala obisnuita: este un monument al ingeniozitatii si determinarii tipice Malaeziei.
Kuala Lumpur, capitala Malaysiei (Malaezia fiind vechia denumire), se afla in inima statului Selangor. In limba locala, numele orasului inseamna “capitala noroioasa”, nume datorat asezarii orasului, la confluenta raurilor Klang si Gombak. Orasul este marginit de munti, mai putin in partea de est, motiv pentru care Kuala Lumpur si zonele adiacente sunt numite “Valea Klang”.

Sloganul turstic al tarii este " Truly Asia” adica „Asia adevarata" si nicaieri nu este mai valabil decat aici. KL este cyber-orasul asiatic tipic: temple istorice si moschei stau lipite de turnuri impresionante si shopping mall-uri; tarabele comerciantilor sunt pline cu cele mai diverse marfuri; iar localnicii savureaza linistiti un cappuccino in cafenenele cu Wi-Fi in timp ce pe tarabele alaturate sunt servite mancaruri de pe intreg continentul.

Cel mai frapant in KL din perspectiva unui vizitator este diversitatea sa culturala remarcabila. Etnici malaiezieni, prospectori chinezi, indieni emigranti si colonisti britanici, toti au contribuit la „sculptarea” acestui oras in jungla virgina, iar fiecare grup si-a pus solid amprenta asupra capitalei.

Atractiile turistice ale orasului Kuala Lumpur

Lake Gardens, cel mai mare parc din Kuala Lumpur, este un punct de inters pentru vizitatori deoarece acesta gazduieste la randul sau alte atractii turistice, printre care se numara: Bird Park si Butterfly Park - impodobite cu vegetatie luxurianta cu frunzis care creeaza o atmosfera asemanatoare celei de jungla, Gradinile de hibiscus si orhidee - ofera o nota de tandrete parcului, incantand simturile turistilor si Monumentul national - o sculptura faurita din bronz ridicata in cinstea soldatilor care au cazut la datorie in timpul celui de-al doilea razboi mondial.



Turnul Kuala Lumpur, finalizat in anul 1996, vine in completarea gigantilor ce “impodobesc” cerul din Kuala Lumpur. Turnul este unul dintre cei mai inalti zgarie-nori din lume, fapt pentru care este vizitat de numerosi turisti. Pentru a vedea minunata panorama a orasului poti lua liftul pana in cel mai inalt punct de observatie al turnului sau poti urca cele 2059 de trepte, asa cum fac atletii care vin aici sa se antreneze pentru concursul “Towerthon”.

Petronas Towers si City Center Kuala Lumpur
Desi Turnul Kuala Lumpur este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai inalti zgarie-nori, turnurile Petronas sunt recunoscute ca fiind un adevarat simbol al orasului. Pentru a admira privelistea de la inaltime poti lua liftul pana la nivelul de legatura ce uneste cele doua turnuri. In cazul in care ai rau de inaltime poti ramane la baza turnurilor deoarece aici vei gasi un parc cunoscut sub numele de Kuala Lumpur City Center, un loc ideal unde te poti relaxa si distra alaturi de familie deoarece in parc exista un loc special amenajat pentru joaca, cat si o piscina.

Elephant Sanctuary
La doar o zi distanta de capitala, Sanctuarul Elefantului este una dintre excursiile pe care familiile cu copii nu ar trebui sa le rateze. Acest loc formeaza caminul elefantilor salvati din habitatul lor natural care a fost distrus din cauza defrisarilor masive. Tinerii elefanti sunt adunati cu ajutorul a doi elefanti mai in varsta, sunt antrenati si crescuti in sanctuar pana la varsta la care ajung sa fie destul de mari si independenti incat sa poata fi relocati in mediul lor natural. In acest loc te poti apropia atata de mult de elefanti pana intr-atat incat poti face o baie in rau impreuna cu ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu