marți, 30 august 2011

Mistere din Masivul Retezat-Godeanu


Iubitorii traseelor montane din Muntii Godeanu, aflat in vecinatatea Masivului Retezat, au semnalat existenta in zona Varfului Gugu a unor energii stranii, absolut inexplicabile. Acest varf, incarcat de sculpturi megalitice, dispare cu desavarsire la anumite ore din noapte, timp in care o liniste apasatoare, grea, resimtita aproape fizic, incremeneste intreg peisajul, ca intr-un tablou.

Un prim episod din aceste evenimente ciudate s-a derulat in noaptea de 4 august 1991, cand din tabara „Comisiei Centrale de Turism Sportiv”, stabilita in preajma Varfului Gugu, s-a putut observa o „explozie” luminoasa, care parea ca iese chiar din munte, in apropierea lacului Bucura. Culmea este ca „explozia” luminoasa, care a tasnit spre cer, a luat cu ea si Varful Gugu. Cei sapte membri ai taberei nu au mai putut atipi intreaga noapte, din pricina unor „apasari atmosferice”, care le provocau o acuta surescitare. Urmatoarea intamplare care a dat de gandit parapsihologilor a fost „accidentul” din noaptea de 13 spre 14 august, din acelasi an, cand un avion IL 14 al companiei Tarom s-a „pulverizat” in curmatura Bucurei, din imediata vecinatate a Varfului Gugu.

A fost sesizat „Centrul de Stiinte Perspective” si „Asociatia Nationala pentru Cercetari Aplicative Parapsihologice”, ambele cu sediul in Bucuresti, care au trimis un grup de zece persoane, condus de Mihaela Murai. Timp de doua zile, intre 17 si 18 august 1991, membrii grupului si-au stabilit tabara in preajma Varfului Gugu.

In aceasta perioada s-au confruntat cu diverse stari de spaima fara motiv, dar si cu senzatii acute de sufocare, in special noaptea, toate asociate „exploziilor” luminoase, cu linistea unui peisaj devenit brusc straniu, precum si impresia ca sunt supravegheati de „ceva” ori „cineva” cu staruinta. Cea mai mare surpriza le-a fost oferita insa la intoarcere, la Bucuresti, de aparatele de fotografiat si camerele de luat vederi, pe care fixasera imagini ale Varfului Gugu, luate din zeci de unghiuri si care nu inregistrasera, de fapt, niciun cadru.

Din cauza acestor evenimente, din anul 1992, putini turisti se mai incumeta sa mai poposeasca in zona, majoritatea acestora ocolind imprejurimile, nemaiindraznind sa innopteze in taberele din vecinatatea Varfului Gugu. Cercetatorii in materie sunt pusi si in fata unor altfel de argumente...

Dupa cum se stie, Jules Verne, despre care se spune ca a fost „iluminat” de o „inteligenta cosmica”, si-a plasat actiunea romanului „Castelul din Carpati” exact in zona Gugu, fara ca autorul sa fi vizitat vreodata Romania.
Victor Kernbach, autorul volumului „Enigmele miturilor astrale”, afirma ca Varful Gugu este centrul unuia dintre „punctele energetice esentiale” ale Terrei.
Sursa: http://www.zvj.ro/node/2154

Un comentariu:

baiser vole spunea...

Interesant! Nu de mult am citit pe internet pe un anume site al carui nume nu mi-l mai amintesc un articol despre centri energetici ai romaniei, am aflat spre exemplu ca romania are toti cei 7 energetici activati. si se enumera chiar si respectivele zone. Pentru mine e fulminant!

Trimiteți un comentariu