marți, 27 septembrie 2011

Cele mai vizitate orase din lume

In fiecare an, Organizatia Mondiala a Turismului publica topul celor mai vizitate destinatii ale lumii. Anul acesta a invins romantismul, exotismul, limba engleza si serviciile AI.

Desi are o populatie de aproximativ doua milioane de locuitori, alte zeci de milioane de turisti il aleg anual ca destinatie externa. Este cel mai vizitat oras din lume, arata datele World Tourism Organization.

Parisul ocupa locul intai intr-un top 10 al celor mai vizitate orase din lume, conform datelor publicate de World Tourism Organization.

Locul doi in acest clasament este detinut de Londra. Capitala Marii Britanii a reusit performanta de a numara 14,6 miloane de turisti straini in 2010.

Cele doua capitale europene au surclasat insa orasul american New York, care a atras anul trecut 9,7 milioane de vizitatori straini, nivel ce il pozitioneaza astfel pe locul trei.

Statiunea turceasca Antalya s-a situat pe pozitia a patra, cu 9,2 milioane de turisti straini in 2010. Vizitatorii aleg Antalya datorita apelor turcoaz si resorturilor turistice de cinci stele, cu regim ultra-all inclusive, noteaza organizatia globala de turism.

Tot 9,2 milioane de turisti a inregistrat anul trecut si Singapore, destinatie clasata pe locul cinci in top.

In Kuala Lumpur (Malaysia) au ajuns 8,9 milioane de vizitatori anul trecut, in timp ce Hong Kong a primit 8,4 milioane de turisti.

Orasul mall-urilor si al hotelurilor de sapte stele, Dubai a avut 8,3 milioane de vizitatori, iar exoticul Bangkok 7,2 milioane de turisti.


Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu