joi, 29 septembrie 2011

Muzeul sticlei din Shanghai

Muzeul sticlei din Shanghai a fost deschis in luna iulie a acestui an ca parte din Campania orasului de a deveni un centru cultural si creativ cu importanta internationala prin lansarea a 100 de muzee in aceeasi decada.

Firma germana de arhitectura cu sediu in Shanghai, Logon, a realizat arhitectura si exteriorul muzeului. Firma germana de sticla Glashütte Lambets a furnizat sticla folosita pentru fatada muzeului inscriptionata cu terminologie in zece limbi.
COORDINATION ASIA, cu sediul de asemenea in Shanghai, a avut grija de coordonarea conceptului, designul si supervizarea interiorului muzeului. Firma a lucrat de asemenea drept consultant-sef in marketing si operatii, precum si coordonare a echipelor internationale de arhitecti, designeri, regizori si specialisti multimedia.


Tilman Thürmer de la COORDINATION’s mentioneaza ca au folosit sticla lacuita neagra pentru interior (scari, podele, mobilier, pereti), dar au lasat structura existenta intacta. Cladirea muzeului este un fost workshop de sticlarie, una dintre cele 30 de structuri de imbuteliere pe care Shanghai Glass Co. inca le mai detine.
Sticla neagra, finisata din interior reflecteaza luminite LED si ecrane pozitionate in spatiu, creand un sentiment de multidimensionalitate. Acesta subliniaza interactiunea, interdependenta si influentele perioadelor, continentelor, materialelor si a oamenilor implicate in arta si mestesugul sticlei artizanale.

Designul spatiului si al expozitiei, impreuna cu diverse elemente media creaza o experienta interactiva si participatoare unde vizitatorul este directionat prin povestea sticlei. “Din punct de vedere al designului, am vrut sa realizam o constructie de sticla neagra de cristal. Stralucitoare, reflectand profunzimi”, este de parere Thürmer.

Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu