luni, 24 octombrie 2011

Jeddah – Moscheea plutitoare

Jeddah este un oras situat pe coasta Marii Rosii, cel mai mare centru urban vestic al Arabiei Saudite. Superlativele nu se opresc aici, fiind si cel mai mare oras din provincia Makkah, cel mai mare port la Marea Rosie, un nod comercial important al zonei si al doilea oras ca marime din Arabia Saudita, dupa capitala Riyadh.

Jeddah este pricipala poarta spre Mecca, Orasul Sfant al Islamului, pe care fiecare musulman trebuie sa il viziteze macar o data in viata. Este si o poarta spre Medina, un alt loc sfant al Islamului. Jeddah este unul dintre cele mai cosmopolite, distincte si tolerante orase ale Arabiei, gazduind expati din toate colturile lumii.

Moscheea plutitoare din Jeddah este unul dintre locurile sfinte din oras. Este amplasata in centrul orasului, chiar langa Marea Rosie, ceea ce crreeaza impresia ca aceasta pluteste pe apa. Datorita exteriorului sau de un alb stralucitor, moscheea este de asemenea mentionata ca Moscheea Alba. Interiorul este frumos decorat iar ambianta relaxanta creeaza cadrul perfect pentru meditatie, in timpul rugaciunii. Moscheea are toate facilitatile moderne, precum si cele mai recente sisteme de sunet si tehnologie. Moscheea reprezinta un punct de reper al orasului si este frecventata de numerosi turisti din intreaga lume, pe tot parcursul anului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu