luni, 24 octombrie 2011

Portoroz, Slovenia – Portul Trandafirilor

Portoroz este o statiune cunoscuta inca de la jumatatea secolului XIII, cand calugarii benedicti de la manastirea Sf Laurentiu efectuau terapii preventive pentru diverse afectiuni, cu ajutorul apei marine, solutiilor saline, algelor si a namolului sarat.

Mare, vant, sare, arome mediteraneene, palmieri, trandafiri si plante perene, relaxare, distractie sunt cuvintele care descriu cel mai bine Portorož, un oras de coasta din inima Europei.

Mixul dintre diferite culturi si stiluri de viata, cadrul natural, deliciile gastronomice si istoria locului creeaza o atmosfera extrem de relaxanta, care te face sa uiti de grijile cotidiene. Plimbari pe tarmul marii, jogging pe plaja, inot in piscine si programe complexe de frumusete si ingrijire a sanatatii in baile termale, sport si agrement pentru revitalizarea trupului si a sufletului - toate le gasesti pe o raza de cativa km.

In vecinatatea orasului puteti vizita lacul sarat Secovlje, unde inca se mai produce sare in mod traditional. Tot aici se afla si Muzeul Sarii, ce expune dezvoltarea zonei si stilul de viata al muncitorilor de-a lungul secolelor. Lacul ofera un habitat natural pentru peste 253 de specii de pasari.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu