marți, 29 noiembrie 2011

10 atractii pe harta Americii de Nord

1. Marele Canion (Arizona, SUA)
De ce e special: este rezultatul a peste un miliard de ani de eroziuni. Lungimea, latimea si adancimea lui intrec asteptarile multor turisti. Iar peisajele pe care le ofera sunt absolut nebunesti.

2. Teotihuacan (langa Mexico City)
De ce e special: Teotihuacan este un multiplex religios antic. Inglobeaza Piramida Soarelui, inalta cat o cladire de 27 de etaje (una dintre cele mai mari constructii ridicate) dar si Piramida Lunii. Se cunosc putine lucruri despre poporul care a construit acest sit cu o mie de ani inainte de venirea aztecilor la putere.

3. Chichen Itza (Mexic)
De ce e special: un site arheologic imens in peninsula Yucatan. Chicken Itza este cel mai bine conservat monument mayas din Mexic. Piramida El Castillo domina intreaga zona si este simbolul vizual al locului.

4. Cavernele Carlsbad (New Mexico)
De ce sunt speciale: Un complex gigantic de pesteri ce se intind pe 20 de km si pot fi vizitate de catre turisti. Peretele uneia dintre ele e inalt cat o cladire de 20 de etaje iar unele formatiuni de stalactite si stalagmite sunt inalte cat turnul Eiffel.

5. Metropolitan Museum of Art (New York)
De ce e special: Unul dintre cele mai mari muzee ale lumii care adaposteste lucrari realizate de-a lungul a peste 5000 de ani. Toate, prezentate intr-o maniera de exceptie.

6. Parcul National Yellowstone (nord-vestul SUA)
De ce e special: Este prima rezervatie naturala desemnata oficial a planetei si cuprinde o multime de atractii turistice, printre acestea numarandu-se cea mai mare concentratie de ape geotermale, un canion meiestuos si nenumarate specii de animale, de la ursi la bizoni.

7. Peisajul cu zgarie nori din New York (Manhattan)
De ce e special: Este cel mai dens peisaj zgarie-nori din lume iar dramatismul privelistii este fascinant, atat pe timp de ziua cat si pe timp de noapte. Cea mai inalta structura este Empire State Building, cu cele 102 etaje ale sale.

8. Cascada Niagara (granita dintre SUA si Canada)
Desi paleste in comparatie cu cascadele Iguazu si Victoria, Niagara ramane una dintre marile atractii ale lumii. Iar privelistea zonei Horseshoe (ce poate fi vazuta din partea canadiana) iti taie respiratia.

9. Parcul National Yosemite (California, SUA)
De ce e special: Parcul Yosemite este o vale colosala, marginita pe ambele parti de munti stancosi. Este una dintre cele mai “fotogenice” zone ale lumii.

10. Parcul National Banff (Alberta, Canada)
De ce e special: situat in “stancosii” canadieni, parcul ofera turistilor peisaje spectaculoase cu munti si lacuri. In plus, e recunoscut pentru ca adaposteste multe specii de animale salbatice.

Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu