miercuri, 23 noiembrie 2011

Bruges - Venetia medievala a Belgiei

Bruges este destinatia perfecta pentru cei ce doresc sa viziteze un oras care arata la fel ca inainte de inventia automobilului. Un oras cochet, cu doar 117.000 de locuitori, Bruges ramane o oaza de liniste, un oras in care arhitectura medievala s-a pastrat intacta si care nu a cedat presiunilor epocii moderne.



Neschimbat de sute de ani si recunoscut de UNESCO drept una dintre comorile omenirii, centrul istoric al orasului Bruges este traversat de zeci de strazi medievale, imprejmuite de canale si de cladiri construite in stilul superbei arhitecturi gotice, toate creand o atmosfera de neuitat.

Belfort, celebrul turn situat in centrul orasului, domina vizual peisajul, fiind cel mai cunoscut reper al orasului (gratie si filmului In Bruges, care a adus orasul in atentia cinefililor din intreaga lume). In turn se gaseste un carillon, instrument format din 48 de clopote, iar cei norocosi pot asista la un concert tinut decarillonneur, unul din putinii specialisti ramasi in lume ce pot canta la acest complex instrument.



O plimbare cu barca pe canalele din Bruges este obligatorie - doar asa veti avea acces la perspective unice asupra caselor localnicilor, multe dintre ele nefiind accesibile decat pe calea apei!

Daca obositi dupa ce strabateti orasul la pas (nu uitati, masinile nu patrund in centrul istoric!), puteti sa inchiriati o caleasca trasa de cai, pentru o plimbare romantica pe strazile inguste ale orasului.

Dupa ce ati vizitat orasul, nu ezitati sa va opriti intr-unul din barurile sau restaurantele cochete pentru a incerca varietatea de beri ce se produc in oras - nu ratati delicioasele beri facute din fructe (exista inclusiv bere din nuca de cocos!) De asemenea, nu puteti pleca fara sa incercati cartofii prajiti si, la desert,gauffre - ambele sunt inventii belgiene.


Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu