luni, 5 decembrie 2011

Misterul Arborelui Vietii din Bahrain


Situat in inima desertului, la kilometri distanta de orice sursa de apa si de orice alta forma de vegetatie, Arborele Vietii din Bahrain –sau Tree of Life - este manifestarea unuia dintre cele mai remarcabile fenomene naturale din lume.

Arborele Vietii se afla la doi kilometri de Jebel Al Dukhan (Muntele de Fum) - punctul cel mai inalt al tarii - si creste pe un deal nisipos inalt de 25 de metri. Misterul supravietuirii acestui copac in conditii atat de vitrege este deja legendar in randul locuitorilor Bahrain-ului, atragand curiosi din toate colturile lumii.


Minunea naturala veche de patru secole si inalta de 10 m i-a uimit si pe oamenii de stiinta vreme de multi ani si, desi au fost emise cateva posibile teorii care sa explice fenomenul, acesta ramane enigmatic. Unii au argumentat ca pomul si-ar intinde radacinile foarte adanc si pe o suprafata foarte mare sub pamant, ajungand la surse de apa nestiute, insa nimeni nu a dovedit acest fapt.



Biologii si oamenii de stiinta care au venit sa examineze acest copac au concluzionat ca existenta si supravietuirea in desert a acestui arbore este inca o enigma.

Fireste, localnicii au propriile explicatii pentru Copacul Vietii, explicatii care nu tin de stiinta. Multi dintre ei cred ca arborele marcheaza locul Gradinii Edenului in timp ce beduinii sunt convinsi ca acesta a fost binecuvantat de Enki, zeul sumerian al apei. Este uimitor cum Sharajat-al-Hayat, asa cum il numesc arabii, a crescut continuu vreme de 400 de ani.

Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu