duminică, 11 decembrie 2011

Vacanta de iarna - Napant, Rila, Balcic, Lefkara, Salonic

Soarele de iarna, albul fara capat al zapezii, noptile lungi si frumusetea Sarbatorilor au un farmec doar al lor: usor aspru, aromitor si savuros, de negasit in nici un alt anotimp.


Traditii in Napant
Superbe, dar putin cunoscute: Parcurile Nationale Tanap si Napant, din muntii Tatra din Slovacia.
Sate care pastreaza traditii nealterate de secole, inconjurate de munti si de peste 100 de lacuri. Hotelurile de pe malul lacului Strbske Pleso, langa schi liftul spre Solisko, cel mai cunoscut centru de schi, au conditii de patru stele si pozitii excelente, cu o perspectiva spectaculoasa asupra intregii „Vai a visurilor“- Demanovska.
Din Tatra poti vizita castelul Spissky sau orasul Kremnca.

Slovakia.travel

Craciun la Rila
Asezata intr-un peisaj salbatic si spectaculos, manastirea Rila din Bulgaria este o incantare pentru ochi: 8.800 de metri patrati acoperiti de picturi murale superbe care incanta ochiul, iconostasul central, fara rival in Balcani, apoi arcade, turnuri si chilii imbracate in lemn sculptat. Te poti caza chiar in manastire, unde poti degusta bucate calugaresti sau poti alge dintre pensiunile si hotelurile din jur.
La Rila poti vedea Crucea lui Rafail, sculptata cu peste 750 de scene miniaturale.

Cetatea Eterna
Sarbatorile de iarna la Roma sunt unice. Culori, lumini, parade, concerte si focuri de artificii in jurul Fontanei di Trevi. De neratat: o seara in Trastevere, cu atmosfera sa boema si stradute inguste pline de cafenele, si un drum din Piazza di Spagna pe Via del Corso pana pe Via dei Condotti, exclusivista strada de shopping.

Un castel. De ce nu?
Sarbatori cu parfum de alte vremuri pe malul marii, cu mancare traditionala, vinuri bune si cazare la vilele de pe faleza Balcicului sau chiar la Complexul Regal. Castelul Reginei Maria are in componenta sase vile luxoase cu mai multe apartamente: Printul Nikolai, Sunset, Gutman, Izbanda, Suita si Moara, apoi o crama, cafenele si doua restaurante.




Distractie in Lefkara
Programul „Cipru pentru seniori“ se extinde pentru toata perioada Sarbatorilor de iarna: sejururi de opt zile in Larnaca si Nicosia, cu cazare, masa si transport cu avionul incluse si cu multe alte atractii: seri cipriote, tururi cu ghid sau calatorii la Lefkara si Lacul de Sare, cu degustari de vinuri si traditionala „loukoumia“.



Grecia pentru toti
Cinci zile de Sarbatori pe Riviera Olimpului, la preturi accesibile. Vei vizita in Salonic: Turnul Alb, Palatul lui Galerius, Rotonda, apoi poti merge in Litohoro, ultima localitate de la poalele Olimpului sau in Kalambaka, la una dintre sfintele manastiri de la Meteora.



Bal la malul marii
Bal cu masti si costume la trecerea dintre ani, inclus intr-un „all inclusive“ pe litoralul bulgaresc. Locatia este exclusivista si de o eleganta rafinata: Sala de Cristal a Hotelului Elena din Nisipurile de Aur, faimoasa datorita designului interior in stil baroc tarziu, iar balul va cuprinde: concursuri de dans, alegerea celei mai frumoase masti, jocuri laser, artificii si efecte de sunet.
Articol scris de Adrian Ciltan
Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu