joi, 19 ianuarie 2012

Destinatii exotice mai putin cunoscute

Sa mai vedem si ceva nou...

Pe lângă destinaţiile celebre deja în întreaga lume, cum ar fi Republica Dominicană, Sharm El Sheikh sau Insulele Seychelles, turiştii se pot bucura de natură şi de cultură şi în state precum Oman, Panama sau Thailanda, aflate în topul celor mai puţin cunoscute destinaţii turistice în ciuda peisajelor lor aparte.

Iată topul celor mai frumoase zece destinaţii exotice mai puţin cunoscute

1. Muscat, Oman

În ciuda faptului că vecinii din Peninsula Arabă folosesc veniturile obţinute prin vânzarea petrolului pentru a construi zgârie-nori, centre pentru convenţii şi centre comerciale imense, în Oman se amenajează grădini, iar capitala, Muscat, este transformată într-un spaţiu cultural destinat turiştilor.

Cu yahturi private în apropierea liniei de coastă şi cu restaurante de primă clasă care atrag elitele locale, devine din ce în ce mai uşor să confunzi Golful Oman cu Marea Mediterană.

2. Bentonville, Arkansas/Statele Unite ale Americii

În oraşul Bentonville a fost deschis pentru prima oară un magazin Walmart, brand care s-a transformat ulterior în cel mai mare retailer din lume.

Alice Walton, cea mai tânără moştenitoare a "imperiului Walmart", are în vedere transformarea regiunii Bentonville într-o destinaţie culturală de primă clasă pentru turişti. Pentru început, colecţia familiei Walton a fost expusă, în luna noiembrie, la Muzeul de Artă Americană Crystal Bridges.

3. Trinidad, Cuba

Oraşul Trinidad, vechi de 500 de ani, se află la o distanţă de doar jumătate de oră de capitala Cubei, Havana.

Specialiştii în domeniul turismului spun că Trinidad este un adevărat muzeu. Străzile pavate cu piatră, arhitectura colonială spaniolă şi casele vopsite în culori pastelate fac din acest oraş una dintre cele mai frumoase atracţii turistice ale Cubei.

4. Amador, Panama

În cartierul Amador din oraşul Panama a fost deschis recent un muzeu destinat biodiversităţii care a fost proiectat de către cunoscutul arhitect Frank Gehry ale cărui clădiri au devenit, de-a lungul timpului, adevărate atracţii turistice. Reprezentanţii noului muzeu se aşteaptă ca prima lucrare realizată de Gehry în America Latină să atragă mii de turişti în primul an de la deschidere.

Canalul Panama se află în primele stadii ale unui proiect de expansiune în valoare de câteva miliarde de dolari care va fi finalizat, cel mai probabil, în 2014, atunci când se vor sărbători 100 de ani de la deschiderea sa.

5. Hampi, India

Regiunea Hampi este una dintre destinaţiile turistice indiene care se dezvoltă cel mai repede, peisajul de acolo fiind format în milioane de ani de activitate vulcanică şi de eroziune. Cei care aleg să vizitere această regiune vor găsi aici atât zone de deşert, cât şi oaze.

Turiştii pot vizita şi ruinele antice ale oraşului Vijayanager care, înainte de a fi distrus în anul 1565, avea o populaţie de 500.000 de locuitori.

6. Portovenere, Italia

În oraşul Portovenere din Italia există numeroase clădiri aflate în patrimoniul UNESCO. Peisajul este unul pitoresc, iar turiştii pot vizita şi câteva biserici construite în stil gotic.

Străzile din acest oraş sunt încărcate de istorie şi vederea spre mare este una deosebită.

7. Kazan, Rusia

Kazan este cel mai mare oraş din Republica Tatarstan şi este cunoscut şi ca fiind "cea de-a treia capitală a Rusiei", după Moscova şi Sankt-Petersburg. El este cunoscut şi pentru muzeele, teatrele şi restaurantele sale.

Kazan va fi, în 2018, gazda Campionatul Mondial de Fotbal şi, în 2013, gazda competiţiei Universiade.

8. Muang Ngoi, Laos

Aceasta este una dintre destinaţiile turistice aflate în regiunea sudică a Asiei. Este accesibilă doar cu ajutorul bărcilor, de la Nong Khiaw sau de la Luang Prabang, şi dispune de un număr impresionant de case de dimensiuni mici pentru oaspeţi.

Muang Ngoi este o destinaţie ideală pentru persoanele care vor să exploreze peşteri sau care vor să admire cascade.

9. San Pedro de Atacama, Chile

Aici se construieşte, în prezent, ceea ce va fi cel mai mare telescop din lume şi tot aici a fost iniţiat, la finalul anului 2011, cel mai mare proiect astronomic.

Oraşul San Pedro de Atacama este considerat a fi cel mai bun loc de pe Pământ de unde poţi observa stelele. În apropierea sa se află, de asemenea, mai multe gheizere, vulcani şi lagune populate cu păsări flamingo.

10. Koh Lipe, Thailanda

Insula Koh Lipe a trecut, în ultimii cinci ani, printr-un proces rapid de transformare. Dacă iniţial aici existau doar colibe rustice, acum în Koh Lipe au fost construire staţiuni de primă clasă.

Locuitorii de aici au păstrat totuşi autenticitatea thailandeză a insulei care are formă de potcoavă.

Sursa:

Un comentariu:

dafnee spunea...

toate arata superb dar mie mi-ar placea sa merg in Portovenere

Trimiteți un comentariu