vineri, 22 august 2014

Vacante mai frumoase care incep asa

Idee spectaculoasă: cum va arăta avionul de lux al viitorului, fără ferestre, dar cu vedere panoramică (FOTO/VIDEO)

Printre plăcerile zburatului se numără şi abilitatea de admira lumea de la înălţime, însă această experienţă ar putea fi modificată în mod semnificativ dacă planurile de realizare ale unui avion cu reacţie fără ferestre vor fi duse la bun sfârşit.
Technicon Design, o agenţie de design din Franţa, a dat publicităţii imagini ce înfăţişează Ixion Windowless Jet, propunerea agenţiei pentru avionul privat al viitorului, ce nu conţine deloc ferestre în fuselajul său. În locul ferestrelor, francezii îşi imaginează ecrane ce acoperă interiorul cabinelor, afişând imagini cu panorama din afara avionului.


În cazul în care aeronava se deplasează printr-o zonă „plictisitoare”, pasagerii ar putea solicita afişarea unui film sau iniţierea unei videoconferinţe cu un partener de afaceri.

Technicon Design afirmă că eliminarea ferestrelor din avioane le va reduce greutatea, reducând totodată costurile cu combustibilul şi cele cu menţinerea avionului, oferind totodată designerilor oportunităţi mai mare de înfrumuseţa interiorul aeronavelor.


Încă nu există planuri ferme de construire a avionului imaginat de designerii francezi, însă alte companii s-au arătat la rândul lor interesate de realizarea unui avion fără ferestre, astfel că lansarea lor pe piaţă ar putea fi doar o chestiune de timp.





O astfel de companie este Spike Aerospace, din SUA, care doreşte să lanseze zboruri comerciale supersonice în 2018. Spike se aşteaptă ca aeronavele sale să zboare de la Londra la New York în mai puţin de patru ore, iar acestea vor fi la rândul lor fără ferestre. Motivele sunt similare celor oferite Technicon Design. Avioanele Spike Aerospace vor conţine la rândul lor ecrane subţiri care ar putea afişa peisajele din jur sau diferite filme.





Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu