duminică, 11 ianuarie 2015

Spania - Cum o simtim in Constanta

Ce faci daca esti indragostit de Barcelona/Spania dar traiesti in Constanta?

Barcelona


Constanta
Asemanarea nu este intamplatoare!

Te trezesti, deschizi fereastra de unde iti zameste un soare orbitor, vezi marea si palmierii – daca esti norocos si stai intr-un apartament rezidential de pe malul marii. Daca esti tipul sportiv poti alerga jumatate de ora pe malul marii, inspirand cel mai curat aer al orasului.

La micul dejun servesti o omleta spaniola cu verdeata si chorizo, mergi si bei o cafea intr-un lounge din Portul Tomis, inconjurat de barci cochete si de oameni frumosi.


Poate vrei sa faci un pic de shopping, grupul Inditex din Spania este prezent in toate mall-urile din Constanta. Ultimele trenduri in materie de fashion, replici perfecte ale unor case de moda exclusiviste la preturi pentru toata lumea.
Daca ti se face foame alegi Hacienda del Sol. Vara vei prefera terasa restaurantului, unde te vei teleporta direct intr-un patio catalan. Iarna vei sta in interior, intr-o atmosfera la fel de reprezentativa pentru Spania. Vei servi la aperitiv Salata de jamon iberic, parmesan feliat, pere confiate, muguri de pin si rosii chery, servit cu dressing de menta. Daca esti cu prietenii vor fi incantati de Plato de Ibericos - Queso Manchego, Jambon iberic, Chorizo iberic, Salchichon iberic, tortilla de cartofi, masline verzi. Woow. Vei continua cu Fajitas de pui cu legume si rosii coapte sau Trio rulade de miel, purcel si rata, gatite in cuptor cu lemne. Daca iti plac fructele de mare alegi Paste cu creveti, calamari si ali-oli sau Paella de mariscos - paella cu fructe de mare. La desert savurezi Mousse de ciocolata neagra cu Bailey’s si praline de migdale, servit cu afine. Sangria acompaniaza intreaga masa.

Dupa un asemenea regal culinar urmeaza siesta. Te trezesti, revii la realitate, sau nu, cu un film al lui Woody Allen - Vicky Cristina Barcelona, o meditatia amuzanta si inteleapta asupra iubirii in tot romantismul, exaltarea, durerea si misterul ei. 

Seara mergi la spectacol de dans inedit al Teatrului National de Opera si Balet Constanta. Amor Caliente este un alt gen de calatorie, prin muzica si pasi de dans, din pensinsula iberica pana in America Latina. Dupa o ora si jumatate de spectacol si emotie pura iti vine sa dansezi pe strada.

Poti incheia ziua citind cateva pagini din Cervantes sau Unamuno, privindu-l pe Joaquin Cortés intr-unul din spectacolele sale sau doar privind fotografiile pe care le-ai facut in cea mai recenta vacanta in Spania. 

 Articol inspirat de Ana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu