Vacanța Esoterică

luni, 3 octombrie 2011

Trier - Cel mai vechi oras din Germania

Trier este un oras din vestul Germaniei, situat pe cursul raului Mosela. Presupus a fi cel mai vechi oras al Germaniei si anterior supranumit a Doua Roma, Trier nu vine doar cu reputatia sa istorica. Vizitatorii ar putea fi surprinsi sa afle ca Trier este si locul de nastere al lui Karl Marx.

Capitala a provinciei romane Belgica, Trier a constituit o foarte importanta citadela defensiva contra atacurilor barbare. Incepand din secolul al II-lea, devine un mare oras comercial si apoi una dintre capitalele regimului Tetrarhiei romane, astfel ca la sfarsitul secolului al III-lea era calificat ca fiind „a doua Roma”. In catedrala din Trier se afla o relicva considerata a fi tunica purtata de Iisus Hristos.

Romanii au intemeiat Trier in anul XVI i.Hr. si pana la sfarsitul secolului III a devenit resedinta imperiala si capitala a imperiului roman de vest. Sase imparati au avut curtea in acest oras, iar in secolul IV, Trier avea 80.000 de locuitori. In timpul domniei lui Constantin cel Mare (306-337), Trier a fost infrumusetat printr-un program de planificare urbana, ce includea constructia catedralei, baile imperiale, bazilica si cateva biserici.


Basilica imparatului Constantin, numita si Aula Palatina, este o uriasa basilica din Trier. Construita in anul 310, aceasta basilica este una dintre cele mai vechi si impunatoare biserici de acest tip, cat si cea mai bine pastrata basilica romana din lume, ea fiind inclusa si in lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Basilica Sfantului Imparat Constantin cel Mare, foarte lunga, deosebit de inalta si cu imense ferestre, asezate pe mai multe randuri, a fost zidita pentru a adaposti tronul imparatesc, sarcina pe care a si indeplinit-o, pana la cucerirea orasului Trier, de catre triburile germanice.

Trier este si cel mai vechi centru viticol al Germaniei, avand cateva podgorii renumite si producatori de vinuri. Pe langa asta, in Trier veti gasi un centru comercial si o viata culturala bogata, cu teatre, opera, concerte si muzee.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu