Vacanța Esoterică

miercuri, 9 noiembrie 2011

Printul Charles despre Romania

Printul Charles: "Avem atat de multe de invatat de la Transilvania"
Printul Charles nu mai conteneste cu laudele la adresa tarii noastre. Mostenitorul tronului a declarat ca si-ar dori sa intalneasca si la britanici "sentimentul apartenentei, al identitatii" pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.

El spune ca a gasit in Carpati peisaje cum nu mai intalneste in Marea Britanie. "Ceea ce este minunat in Transilvania este aceasta relatie unica dintre om si mediul inconjurator. Acest lucru lipseste din societatea noastra (din Marea Britanie, n.r.). Oamenii tanjesc dupa un anumit sentiment al apartenentei, al identitatii si al semnificatiilor", a declarat printul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.

Acelasi lucru il afirma si intr-un documentar despre tara noastra, Wild Carpathians.

"Ce iubiti cel mai mult la aceasta tara, la Romania?
- Este vesnicia ei. Un lucru atat de remarcabil. Este aproape ca in povestile copilariei. Oamenii de aici isi doresc acest sentiment de apartenenta la tinuturile lor. Trebuie sa redescoperim aceste trairi, sa ne reintoarcem la ele, iar eu vreau sa ma asigur ca modul lor de viata va dainui", spune pintul Charles al Marii Britanii.

Convins ca Transilvania e una dintre ultimele zone salbatice din Europa, unde industrializarea nu a reusit inca sa afecteze farmecul naturii, mostenitorul tronului britanic si-ar dori ca padurile de aici sa fie protejate. Altfel, risca sa dispara. Si, o data cu ele, dispare o lume intreaga.

"Avem atat de multe de invatat de la Transilvania. E ultimul colt din Europa unde mai vedem cu adevarat zone salbatice." - a mai spus printul Charles al Marii Britanii pentru Daily Mail.

Alteta Sa Regala da drept exemplu imprejurimile din Valea Zalanului, unde intr-o dupa-amiaza de toamna a zarit doi ursi carpatini jucandu-se. Insa daca locul nu va fi protejat, risca sa dispara.
Printul Charles are doua proprietati in satul Valea Zalanului din Covasna, o casa in Viscri, judetul Brasov, si una in Malancrav, la Sibiu. Acestea au fost restaurate, pastrandu-se toate elementele traditionale.

Surse: http://www.incont.ro si site-ul protv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu