Vacanța Esoterică

luni, 6 februarie 2012

Aurangabad - Descoperiti o copie a Taj Mahalului

Aurangabad este un oras din districtul Maharashtra, India, numele sau insemnand “Construit de domnitor”, chiar asa fiind, numele imparatului care l-a intemeiat, – Aurangzeb, - regasindu-se in denumirea sa.

Orasul este un centru turistic important, inconjurat de multe monumente istorice, inclusiv pesterile Ajanta si Ellora, care fac parte din Patrimoniul UNESCO, precum si Bibi Ka Maqbara – copia in miniatura a Taj Mahalului. Sediul administrativ al regiunii, avand unul din cele mai rapide ritmuri de crestere din lume, Aurangabad este declarat Orasul Portilor si resimtit drept o prezenta puternica de cei care-l strabat. Recent, Aurangabad a fost declarat capitala turistica a regiunii Maharashtra.


Cateva atractii turistice:

Bibi Ka Maqbara: Situat la aproximativ 3 km de oras, Bibi Ka Maqbara, locul de inmormantare al soţiei lui Aurangzeb, Rabia-ud-Durrani, este o imitaţie a Taj Mahalului de la Agra si datorita designului sau similar este cunoscut sub numele de Taj Mini din Deccan. Maqbara sta in mijlocul unei gradini spaţioase, proiectate formal de Mughal, cu iazuri axiale, fantani, canale de apa, cai largi si pavilioane. In spatele mausoleului se afla un mic muzeu arheologic.

Panchakki (moara de apa): Este o moara de apa din secolul al XVII–lea situata la o distanţa de 1 km de oras. O moara de apa intriganta, Panchakki este renumita pentru canalul de apa subteran care traverseaza mai mult de 8 km distanta de la sursa aflata in munţi. Canalul culmineaza intr-o fermecatoare cascada "artificiala", care alimenteaza moara. Frumuseţea moscheii adapostite in incinta interioara este sporita printr-o serie de fantani „dansatoare”.

Portile din Aurangabad: Unul dintre lucrurile care face ca Aurangabad sa iasa in evidenta fata de alte cateva orase medievale din India sunt cele 52 de porti, fiecare dintre avand o istorie prorpie sau un personaj legat de ele. Nu mulţi oameni sunt constienţi de faptul ca Aurangabad este cunoscut sub numele de "Orasul Portilor".

Pesterile din Aurangabad: situate la o distanţa de 5 km, pe dealuri, cele 12 pesteri budiste, datand probabil din sec III, sunt de un interes special datorita influentelor tantrice, evidente in iconografia si modelele arhitecturale din interiorul acestora. Una dintre acestea ofera acces la o vedere panoramica incredibila asupra orasului.

Quila-E-Arca: In 1692, Imparatul Aurangzeb a ordonat constructia unui palat care urma sa fie numit Arrak Killa. Spaţiul destinat palatului Arrak Killa acoperea aproape tot terenul dintre porţile Mecca si Delhi. Zidurile de aparare cu turnuri semicirculare aminteau de o fortareata.


Kali Masjid, Jumma Masjid: Cele mai impresionante dintre moschei. Se spune ca Malik Ambar a construit sapte moschei cu numele general de Kali Masjid. Kali Masjid este situata in Bazarul Juna si a fost ridicata in anul 1600 d.Hr. Este o cladire cu sase-stalpi de piatra aflati peste pe un soclu inalt. Jumma Masjid Malik Ambar se afla langa Killa Arrak, are cincizeci de piloni poligonali dispusi in cinci randuri si conectati printr-un sistem de arcuri, care impart cladirea in douazeci si sapte de compartimente egale, fiecare acoperite de o bolta rotunda cu un design simplu, dar elegant.

Shahganj Masjid: Ocupand Piaţa mare din Aurangabad, marea moschee Shah Ganj reprezinta una dintre cele mai frumoase edificii din clasa sa din India. A fost construita in anul 1720 de Khafi Khan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu