miercuri, 30 mai 2012

Paraty, Brazilia – Comoara sud-americana

Situat in mijlocul unor peninsule proeminente si plaje izolate, avand drept fundal munti abrupti, impaduriti, cufundat intr-un golf-insula, Paraty este una dintre bijuteriile cele mai atragatoare si bine conservate din punct de vedere istoric ale Braziliei.


Centrul colonial din Paraty este remarcabil nu doar pentru arhitectura sa veche de secole, dar, de asemenea, pentru lipsa traficului auto. Strazile pietruite neregulat sunt inchise pentru vehiculele cu motor, facand din oras un loc minunat pentru plimbari si relaxare. Cladirile albe, elegante, impodobite cu fatade fanteziste si grilaje la ferestre se combina armonios cu frumusetea naturala care inconjoara orasul.

Zeci de plaje impecabile se afla la cateva ore de Paraty, accesibile cu barca sau cu autobuzul, in timp ce in interior, Parque Nacional da Serra da Bocaina ofera protectie pentru vegetatia luxurianta Mata Atlantica.

Guvernul brazilian a recunoscut Paraty ca sit istoric national din 1966, iar orasul este in prezent in discutii cu UNESCO pentru introducere sa in Patrimoniul Mondial.

Paraty este aglomerat si plin de viata de-a lungul vacantei de vara, plin de turisti brazilieni si europeni si de muzica buna. Aroma orasului cosmopolit este sporita prin numarul mare de artisti, scriitori si bucatari, atat brazilieni si straini, care s-au stabilit aici, si-a deschis magazine, galerii si restaurante in ultimii ani.


Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu