sâmbătă, 30 decembrie 2017

Boracay, Filipine – Cea mai frumoasa insula



Orice fotografie reprezentativa pe care ati vazut-o din Boracay (inclusiv fundalul clasic de Windows cu palmierul inclinat spre ocean) este din bine cunoscuta “White Beach” – 5 kilometri superbi de plaja cu nisip alb si ape transparente - un paradis exotic la care visam toti.

Travel + Leisure
Boracay este o mica insula din Filipine, localizata la 315 km sud de capitala Manila. 

Insula este cunoscuta in intreaga lume datorita plajelor sale cu nisip alb. Insula are o lungime de doar 8 km, iar in punctul cel mai ingust doar 1 km latime. Insula este impartita in 3 districte – Yapak in nord, Balabag in centru si Manoc -Manoc in sud. 

Exista multe teorii legate de numele Boracay, cea mai populara vorbind despre cuvantul “borac”, din limba Ati, care s-ar traduce prin “bumbac alb” – termen ce face referire la nisipul alb ca pudra de pe plajele insulei. O alta varianta este ca numele provine din combinatia cuvintelor locale “bora” – bule si “bocay” – alb. 

Expedia
Cand sa mergeti 
Sezonul turistic in Boracay incepe in luna octombrie si se termina in luna mai. In aceasta perioada vantul bate din spatele insulei si astfel plaja „White Beach” (cea mai importanta atractie a insulei) este protejata. Tot acum turistii se pot bucura de apele linistite ale marii. De asemenea in emisfera nordica este iarna, ceea ce face din Boracay o destinatie perfecta pentru cei care sunt in cautare de soare, caldura si distractie. 

thetravelintern.com
In perioada de varf (care include Craciunul, Anul Nou, Anul Nou Chinezesc si Sarbatorile Pascale) insula este plina de turisti. Daca doriti sa mergeti in una dintre aceste perioade este bine sa va rezervati totul din timp. 

Divezone.net
White Beach 
White Beach este una dintre cele mai bune plaje din lume, fiind cel mai accesibil paradis, oferind posibilitatea cazarii pentru orice stil si buget. Aceasta plaja este impartita in 3 zone numite „boat stations”. Numele provine de la faptul ca in aceste locatii se opreau barcile care aduceau turisti in urma cu cateva decenii. 

Boat station 1 este partea de nord-vest a plajei White Beach. Aceasta parte a insulei este considerata a fi cea mai luxoasa. Aici se gasesc cele mai bune hoteluri si aproape toate sunt direct pe plaja. 
Boat Station 2 Restaurante, shopping si divertisment in inima plajei White Beach. Unele dintre hotelurile din Boracay sunt resort-uri de lux, in timp ce altele se incadreaza in categoria buget. Aici gasim centrul comercial al plajei White Beach (D’Mall) – o colectie de 100 de magazine turistice si restaurante care se intind pe drumul principal. 
Boat Station 3 este ultima zona care face parte din White Beach. Aici se gaseste cazare pentru toate bugetele, multe dintre aceste unitati fiind de tip bungalow. Spre deosebire de celelalte 2 zone, aceasta este frecventata de un numar mai mic de turisti. 

TripAdvisor
Bulabog Beach 
Aceasta plaja lunga de 2,5 km speciala pentru sporturile nautice din Boracay, este situata in partea de est a insulei. Bulabog Beach este considerata destinatia kitesurfing de top din Asia. Din noiembrie si pana in aprilie, este inima kiteboarding-ului si windsurfing-ului din Boracay. Incepand cu luna mai si pana in octombrie devine centrul de sporturi acvatice. Mai exact, se afla la 5 minute de mers pe jos de D’Mall. Aici gasim cateva hoteluri si resorturi spectaculoase care profita din plin de amplasarea in aceasta zona unica. 

7Stones Boracay Suites
Off White Beach 
Multe dintre hotelurile de lux si resort-urile private din Boracay le gasim in alta parte a insulei. Unele sunt pozitionate mai departe de aceasta zona, oferind turistilor un refugiu privat, precum si alte plaje binecunoscute. Exista o varietate de hoteluri unice si resort-uri disponibile de jur imprejurul insulei, depinde de fiecare turist in parte ceea ce doreste de la vacanta sa. 

BoracayCompass

Sursa text:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu