sâmbătă, 30 decembrie 2017

Anul 2017: Manila si Boracay - Filipine

Daca ar fi sa reduc anul 2017 la doar doua destinatii as alege Manila si Boracay. 

Manila pentru legatura creata in acest an cu locul de munca ideal, imaginat si inventat pentru mine.


Boracay pentru exotism si pentru faptul ca apare insistent pe cele mai renumite site-uri de travel ca fiind insula perfecta, cea mai frumoasa insula din lume, raiul pe Pamant, locul cu cele mai frumoase plaje, paradis exotic. 

Capitala Filipinelor, Manila, este situata pe insula Luzon, un adevarat centru modern al lumii asiatice. Manila este cel mai aglomerat oras din lume, cu o densitate a populatiei de peste 46.000 locuitori pe Km patrat si cu cele mai importante atractii turistice din arhipelag. Desi Filipinele sunt de fapt un aglomerat de 7107 de insule, Manila este un oras metropolitan in toata puterea cuvantului. 

They Draw & Travel
Manila este considerata singura capitala din Asia care nu exprima deloc cultura asiatica: este de fapt o combinatie intre cultura estica si vestica, intre viitor si trecut si asta datorita numeroaselor influente ce si-au lasat amprenta nu doar pe oameni sau cladiri, ci pe intreaga istorie si cultura a tarii. Metropola poarta influente ale ocupatiilor japoneze şi americane, dar reflecta cu precadere tendinte ale ocupatiei spaniole, atat in arhitectura, cat si in gastronomie si stil de viata al locuitorilor.

Intramuros – centrul istoric al Manilei, trebuie vizitat pentru a te calibra corespunzator la stilul de viata vivace si deschis al locuitorilor. Aici poti trece pe la Catedrala din Manila, constructie ce imbina in mod armonios mai multe stiluri arhitecturale. Fortul Santiago, un monument simbol pentru filipinezi reprezinta un etalon al luptei contra colonistilor spanioli.

philstar.com
Palatul Malacanang, resedinta oficiala a presedintelui filipinez si Palatul de Cocos, resedinta vicepresedintelui Filipinelor, alte doua obiective spectaculoase pe care sa le bifezi in jurnalul vacantei in Manila. 

Wikipedia
Makati – districtul financiar si de shopping al orasului – este o zona cosmopolita care reuneste cea mai mare diversitate rasiala din Manila, in ceea ce-i priveste pe rezidenti, si gazduieste sediile unor mari corporatii precum si numeroase magazine de lux.

Thousand Wonders
Cartierul chinezesc din Manila mai este cunoscut si sub numele de Binodo. O vizita pe stradutele sale aglomerate iti va da ocazia sa admiri si cateva cladiri cu o arhitectura art deco, sa te bucuri de aromele locale, preparatele culinare inedite si, mai ales, de ofertele magazinelor foarte accesibile. 

Dot Property
Moscheea Aurita a fost ridicata in 1976 in cinstea vizitei presedintelui Libiei, Gaddafi, onoare care nu s-a concretizat insa. Monumentul a ramas si astazi un simbol al capitalei filipineze, fiind unul din principalele obiective turistice. 

panoramio.com
Cel de-al doilea articol este despre Boracay.

Text

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu