duminică, 8 decembrie 2013

Rothenburg, Germania - Craciun non stop in spirit medieval


In preajma Craciunului aflu si eu ca exista un oras in lumea asta care celebreaza sarbatoarea magica 365 de zile pe an. Oras medieval, nemtesc, care imi aminteste de Sighisoara.

Rothenburg reprezinta un simbol al romantismului german la nivel mondial. Artistii s-au lasat inspirati in numeroase creatii de pozitia unică a acestui orasel medieval, perfect conservat, cu a sa panorma dominata de cele 42 de porti si turnuri de aparare imposibil de confundat. Situat intr-un cadru rural superb, nealterat, cu centrul istoric inca inconjurat de fortificatii medievale, Rothenburg este locul ideal pentru relaxare si visare.

Atractia speciala a orasului este data de atmosfera Craciunului, permananta, in fiecare zi a anului, deoarece aici se gaseste Muzeul Craciunului, o expozitie cu decoratiuni de Craciun, podoabe de brad traditionale si moderne, figurine din perioada 1880-1950 care amintesc de spiritul Craciunului de altadata si din prezent. Aici Craciunul este etern, existand magazine care vand produse specifice sfintei sarbatori tot timpul anului, decoratiuni pe care locuitorii le pregatesc 365 de zile pe an.



Greu poti gasi un orasel de asemenea dimensiuni care sa fie un loc de intalnire pentru oameni din intreaga lume. Pe langa aerul medieval magic al acestei bijuterii de oras adaugam un calendar anual de evenimente artisitce impresionante. Intre 6 si 8 septembrie are loc Festivalul Medieval in care istoria orasului este readusa la viata de 1000 de personaje istorice. Serile de vineri devin cadrul de desfasurare a unor procesiuni cu torte aprinse in piata centrala, organizata de societatea istorica, avand drept fundal primaria si arcadele orasului si cerul pentru un foc de artificii spectaculos imbinat cu acorduri muzicale vibrante.


Pe masura ce anul se apropie de sfarsit, orasul se prezintă cu cel mai romantic joc de lumini imaginat. Cu centrul pitoresc pe de o parte si biserica Sf. Iacob de cealalta, "Reiterlesmarkt" (29 noiembrie - 23 decembrie) este considerata a fi una dintre cele mai atractive piete de Craciun din Germania.


Topul atractiilor orasului Rothenburg:
Centrul medieval al orasului cu panorama celor 42 de arcade si turnuri medievale
Pasarela de 1.5 mile pe partea de sus a zidului orasului
Käthe Wohlfahrt Christmas Village – deschis tot timpul anului
Biserica Sf Iacob cu Altarul Sfantului Sange
Muzee: Muzeul Istoric, Muzeul Craciunului, Muzeul Papusilor si Jucariilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu