vineri, 14 iunie 2019

Muzeul Parfumului Fragonard - Paris


In recenta aventura de la Paris cel mai frumos parfum – l-am simtit la Musée du Parfum Fragonard, situat la cativa pasi de Opera Garnier. Daca ai ajuns in zona si ai trecut peste uluitoarea arhitectura si frumusete a cladrii Operei, mergi si descopera la cativa pasi si Muzeul Fragonard – un voiaj olfactiv inedit in Paris. 
Din prezentarea de pe siteul oficial : 
https://musee-parfum-paris.fragonard.com/le-musee/

Muzeul dedicat parfumului propune un concept muzeal unic si prezinta in maniera didactica si originala toate etapele care dau viata acestui obiect mitic de lux dar si cotidian: parfumul. 
Parfumeria Fragonard prezinta intr-un tur ghidat gratuit toate secretele de fabricatie: materii prime, culegere, extractie, distilare, formulare, industrializare, designul sticlelor si, desigur, procesul creativ.

Apoi, in cea de-a doua parte a muzeului, o colectie exceptionala de sticlute de parfum urmareste istoria parfumului de la Egiptul antic pana in secolul al XX-lea. Cladirea in care se afla astazi muzeul este cea a fostului Teatru Eden, constructie in stil oriental, gazda mai multor spectacole de balet feerice foarte in voga in secolul al XIX-lea.


Celebrele "nasuri" ale parfumierilor, adevarati magicienti, artisti, chimisti care in laboaratoarele lor olfactive fac posibile compozitii unice cu semnaturi olfative puternice care retranscriu aerul timpului. Adesea comparata cu o opera de arta, crearea unui parfum necesita luni, uneori ani. Totul conteaza la un parfum: sticluta in care e ambalat, eticheta, esentele, combinarea lor. Mai jos, piramida olfactiva:




Cel mai mult am fost atrasa totusi de magazinul de prezentare.

Situat deasupra spatiilor muzeale, magazinul ofera parfumurile Fragonard in toate formele posibile: parfumuri, ape de toaleta, sapunuri, lumanari, difuzoare de aroma, dar si cosmetice, geluri de dus si cutii de cadouri. Oferta Fragonard este deosebit de bogata si variata: esente florale, fructate, lemnoase sau orientale, un mod minunat de a va extinde vizita prin descoperirea tuturor familiilor olfactive si gasirea parfumului perfect adaptat personalitatii, gusturilor si dorintelor oricui. Esentele de parfum sunt ambalate in recipiente speciale si se pot pastra pana la 9 ani fara sa se deterioreze.



2 comentarii:

happytravelspot.blogspot.com spunea...

Foarte intresant articolul. Am fost la Paris dar din pacate nu am avut ocazia sa vizitez Muzeul Fragonard. In schimb am avut oportunitatea de a descoperi arome de parfumuri si secretele de fabricatie ale acestora la fabrica si laboratorul Fragonard situat la poalele orasului Eze de pe Coasta de Azur

Ștefy spunea...

Este superb muzeul. Mulțumim pentru comentariu.

Trimiteți un comentariu