marți, 5 noiembrie 2019

Almaty, Kazahstan - Introducere în Asia Centrală

https://www.istockphoto.com/photos/kazakhstan-almaty-panoramic-road

Almaty înseamnă literalmente „Orașul mărului” și, datorită climatului său relativ blând, are o varietate de meri pe teritoriul său. Se spune că zona Almaty este casa genetică pentru multe soiuri de mere, iar zona este adesea vizitată de cercetători și oameni de știință din întreaga lume, pentru a afla mai multe despre sistemele complexe ale geneticii și pentru a descoperi adevăratele începuturi ale mărului. O legendă locală leagă povestea biblica a mărului din vechiul Testament de Almaty. Denumirea turcă pentru măr este Alma și Ata însemnând strămoș, ceea ce ne-ar putea duce cu gândul la originea mărului (Grădina Edenului). 

https://vsuete.com/famous-antonovka-apple-monument-kursk
Orașul are cu siguranță o frumusețe spectaculoasă, indiferent dacă a fost sau nu Grădina Edenului. Este situat la poalele munților Trans-Ili Alatau, în sud-estul extrem al Kazahstanului. Fundalul munților din spatele clădirilor înalte creează o panoramă dramatică și impresionantă. 

Kazahstan este a noua țară ca mărime de pe planetă și a fost sub control rusesc până în 1993, când a devenit stat independent. Kazahstanul și-a dezvoltat acum propriile relații diplomatice atât cu estul, cât și cu vestul și a adaptat cultura astfel încât să fie atât vechi, cât și nou. 

Almaty este cu siguranță unul dintre cele mai subestimate orașe. Situat în partea de sud-est a Kazahstanului, orașul este centrul cultural al Kazahstanului - vibrant, plin de viață, cu atât de multe de oferit călătorilor. 

https://www.ohitsholiday.com/package/almaty-kazakhstan/

Frumosul oraș Almaty a fost întotdeauna printre cele mai atrăgătoare creații rusești din Asia Centrală. Astăzi, noii îmbogățiți din Almaty au apartamente scumpe, SUV-uri mari, mall-uri sclipitoare, cafenele în stil occidental, restaurante scumpe, cluburi de noapte și noi stațiuni de schi pentru a-i ajuta să se bucure de viață la maximum. 

Almaty este principalul nod de transport al Kazahstanului și un loc prin care trec numeroși călători. Este un loc sofisticat – perfect pentru a te bucura de parcuri verzi și muzee, magazine și piețe excelente, restaurante, cafenele, baruri și cluburi. Excelent pentru drumeții montane și schi.



Atracții turistice 

Ile-Alatau National Park. Acest Parc Național de 2000 km cuprinde păduri dese de molid, pajiști alpine, ghețari și versanții nordici ai munților Zailiysky Alatau. Este în mare parte un peisaj sălbatic, cu animale precum leopardul de zăpadă, ursul brun Tian Shan, linxul, capra de munte și peste 200 de specii de păsări. 

Palatul Prezidențial. Nu veți avea voie să intrați înăuntru. Cu toate acestea, peisajul și arhitectura sunt uluitoare. Dacă paznicii sunt în față, înseamnă că președintele este acolo.



Muzeul Național. Aflat vizavi de Palatului Prezidențial, cu acoperiș de culoare bleu, are caracteristici ce înfățișează istoria Kazahstanului, din timpuri preistorice, trecând prin perioadele mongole și până în prezent. Vizitele ghidate în engleză (și în alte limbi) sunt disponibile dacă apelați la muzeu în avans pentru a le rezerva. 


Parcul Memorial al Eroilor Panfilov. Onorează eroii din Kazahstan care au murit pe câmpurile de luptă din al doilea război mondial. În parc se află o biserica ortodoxă din lemn, construită în 1904, pictată în culori vii și cu un clopot metalic. De multe ori puteți auzi o cântarea frumoasă care vine din interior. 

Piața Republicii / Piața Nouă. Fost centru administrativ. De când s-a mutat capitala în Astana, această piață a fost renovată. Posturile de televiziune ocupă câteva clădiri. Vedeți aici grădini de flori, un monument format dintr-o statuie înaltă cu o figură kazahă timpurie pe nume Altyn Adam, înconjurat de panouri din metal care povestesc istoria Kazahstanului. Underground este un mic mall cu restaurante în stil occidental (și prețuri asemănătoare) și băi curate (gratuite), precum și un birou de informare turistică.



Arbat. Centrul artistic din Almaty se află pe o stradă pietonală, mărginită de copaci. „Arbat” - este o poreclă a străzii. Numele real este Zhybek-Zholy (Drumul Mătăsii). Pe aceeași stradă puteți vizita marele mall – TsUM. În capătul estic al acestei străzi pietonale se află Silk Way Mall. Aici puteți găsi acces Wi-Fi la Cafemax la nivelul doi și o selecție de magazine „de lux”. Cele mai multe dintre aceste magazine sunt imitații ale lanțurilor occidentale precum Zara. De asemenea, imită prețurile occidentale. 

Fabrica de ciocolată Rakhat. Magazinul vinde o mulțime de varietăți diferite de bare de ciocolată și bomboane. Se pot face tururi ale fabricii.

http://www.welovealmaty.com/rakhat-chocolate-factory.html

Medeu. Cel mai înalt patinoar de dimensiuni olimpice. Peste 180 de recorduri mondiale au fost înregistrate în această locație. Obiectiv de vizitat iarna. Adolescenții obișnuiți se strecoară pe gheață, luminile colorate și muzica pop tare creează o atmosferă ușor suprarealistă, dar distractivă. Există, de asemenea, o mare piscină cu apă de munte chiar sub patinoar, deschisă vara. Apa este extrem de revigorantă, aproximativ 15 grade Celsius. 



Kök Töbe („Dealul Verde”). Un loc frumos pentru a vă relaxa și a vă bucura de priveliștea orașului. Este situat în sud-estul orașului Almaty și este ușor accesibil cu autobuzul sau luând telecabina. În vârful dealului puteți găsi o statuie a celor de la Beatles, un parc de distracții, o grădină zoologică mică, cafenele, magazine de suveniruri, precum și multe bănci de pe care vă puteți bucura de panoramă. Un loc minunat pentru o bere și o priveliște pitorească.



Ziarul The Gardian descrie turismul din Kazahstan ca „extrem de subdezvoltat”, în ciuda atracțiilor din peisajul pitoresc al munților, lacurilor și a deșerturilor. Factorii care împiedică creșterea vizitelor turistice se referă la prețuri ridicate, „infrastructură dărăpănată”, „servicii slabe” și dificultăți logistice de călătorie într-o țară enormă, subdezvoltată din punct de vedere geografic. Chiar și pentru localnici, plecarea în vacanță în străinătate poate costa doar jumătate din cât ar cheltui pentru o vacanță în Kazahstan. Dar Almaty este pentru cunoscători o bijuterie de oraș care l-a avut ca turist pe Prințul britanic Harry, care a venit aici la schi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu