vineri, 12 februarie 2016

Boston - centrul intelectual al Americii

en.wikipedia.org
Cel mai mare oras din New England, Boston, Massachusetts este considerat neoficial capitala acestei regiuni istorice, datorita impactului economic si cultural pe care il are. 

www.bostonparkplaza.com
Reputatia orasului Boston ca centru intelectual supranumit „Atena Americii” deriva in mare parte din activitatile de invatamant si cercetare din peste 10 universitati si colegii amplasate in zona Greater Boston, cu mai mult de 250.000 de studenti mergand la universitati din Cambridge si Boston.www.educationmultinational.com
Boston gazduieste campusurile Cambridge de la Harvard, cea mai veche universitate din SUA. In topul „Times Higher Education” este considerata prima/a doua (locul este disputat anual) universitate din lume care a dat cativa presedinti ai SUA iar 75 de laureati ai Premiului Nobel sunt asociati, intr-un fel sau altul, cu aceasta. In prezent, universitatea Harvard are un buget mai mare decat orice alta institutie de invatamant din lume.
www.harvard.edu
Una dintre institutiile cele mai importante ale Universitatii Harvard este Centrul de astrofizica Smithsonian si baza de date Astrophysics Data System, care stocheaza сele mai importante date astronomice din lume.www.telegraph.co.uk
Massachusetts Institute of Technology, Institutul Tehnologic (al statului) Massachusetts - MIT este o universitate tehnica, particulara, coeducationala, de studii si cercetari, care se gaseste in localitatea Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii. MIT consta din cinci scoli tehnice si un colegiu, care contin 32 de departamente academice, puternic orientate catre cercetarea stiintifica si tehnologica de natura teoretica, practica si interdisciplinara. Atat absolventii cat si membri activi ai facultatilor sunt faimosi pentru excelenta cercetarii stiintifice si teoretice ( 63 de laureati ai premiului Nobel si 29 MacArthur), spirit antreprenorial si non-conformism.www.bostonrealtyweb.com
Economia orasului este, de asemenea, bazata pe cercetare, electronica, inginerie, finante, tehnologie de ultima generatie, in principal biotehnologie. Ca urmare, orasul este un centru financiar foarte important, al 14-lea in topul Z/Yen al primelor 20 de centre financiare mondiale.

Orasul a fost clasat pe locul intai pentru inovatii, atat in America de Nord cat si la nivel global.

Boston, mai este supranumit in mod familiar in mai multe feluri, in functie de traditie si de diverse intamplari. Denumirea Orasul de pe colina (The City on a Hill) provine din scopul declarat al guvernatorului coloniei Massachusetts (devenita ulterior statul Massachusetts), John Winthrop, care dorise sa creeze un fel de "Oras pe colina" in sensul originar biblic al acestuia. Se refera, de asemenea, la cele trei coline ale Boston-ului.
www.unlimitedsir.com
The Hub, Centrul, este o forma prescurtata a frazei pompoase The Hub of the Solar System, sau chiar a mult mai bombasticei The Hub of the Universe, care apartine scriitorului William Tudor, care a mai "botezat" orasul si ca fiind "Atena Americii" (Athens of America), datorita marii sale influente culturale si intelectuale.

Cateodata orasul Boston mai este numit si Orasul puritan (Puritan City) pentru ca fondatorii sai erau puritani. Este, de asemenea, numit Leaganul Libertatii (The Cradle of Liberty) datorita rolului esential avut de bostonieni in pregatirea si declansarea Revolutiei Americane.

en.wikipedia.org
Boston gazduieste de asemenea mai multe conservatoare si scoli de arta, incluzand Institutul de Arta din Boston (Lesley University), Massachusetts College of Art, New England Institute of Art, New England School of Art and Design (Suffolk University), si New England Conservatory (cel mai vechi conservator independent din Statele Unite). Alte institutii academice includ si Boston Conservatory, School of the Museum of Fine Arts si Berklee College of Music.


en.wikipedia.org
New England School of Law este renumita intrucat a fost prima scoala de drept pentru femei din America. Emerson College, infiintata ca scoala de oratorie de Charles Wesley Emerson este singurul colegiu/ universitate din America dedicata exclusiv comunicarii și artelor în contextul artelor liberale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu