marți, 17 mai 2011

Regiunea Salzburg – ski, natura, muzica, arhitectura

Regiunea Salzburg din Austria este renumita nu numai pentru Mozart, conditiile ideale de ski, peisajele extraordinare, munti, lacuri glaciare, dar si pentru patrimoniul cultural fascinant.

Sarea, denumita in trecut 'aurul alb", a dat numele si bogatia orasului (Salzburg se traduce prin Orasul sarii"). Sub conducerea principilor arhiepiscopi, Salzburg a devenit "Roma nordului", iar mostenirea arhitecturala se poate vedea in tot orasul vechi, intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Situat la baza de nord a Alpilor, la granita cu vechile rute comerciale europene, Salzburg isi pastreaza aura gotica si in secolul XXI, fiind cel mai bine pastrat oras istoric din Europa. Anual, in Salzburg au loc 4000 de evenimente culturale, dar cele mai multe bilete sunt vandute pentru Festivalul de Vara de cinci saptamani, cand salile de concerte, palatele si bisericile pline rasuna de reprezentatiile unora dintre cei mai importanti muzicieni ai lumii.

Fortareata Hohensalzburg pazeste din varful muntelui orasul inca din Evul Mediu, cu Alpii pe fundal.

Atractii turistice din regiunea Salzburg:

La Pesterile de gheata Werfen veti fi martorii unui adevarat spectacol; intrarea in complexul de pesteri de gheata (cel mai mare din lume) are 20 m latime si 18 m inaltime si poate fi vazuta din departare. In total galeriile insumeaza 50 km insa doar 1 km este disponibil pentru vizitare.

Cascadele Krimmler sunt singura atractie din Austria care primeste o diploma europeana pentru unicitatea peisajului, fiind si una din atractiile principale ale parcului national Hohe Tauern.

O plimbare cu masina pe Grossglocknerstrasse ofera peisaje extraordinare pe cea mai lunga sosea alpina din Europa. Drumul este spectaculos si conduce pana la o platforma de observatie de unde se poate vedea o panorama spectaculoasa spre ghetarul si varful Grossglockner, cel mai intalt varf din Austria - 3798 m altitudine.

Palatul Mirabell, situat in centrul orasului Salzburg, atrage foarte multi turisti, in special datorita gradinilor sale extraordinre. Este renumit si pentru "Marmorsaal" o sala din marmura in care pe vremuri aveau loc reprezentatii ale marilor compozitori, in prezent una din cele mai frumoase sali de nunti din lume.

Situata la 122 m deasupra raului Salzach, Festung Hohensalzburg este cea mai bine pastrata cetate medievala din Europa Centrala.

Casa memoriala Wolfgand Amadeus Mozart
Nu trebuie sa fii un indragostit al muzicii simfonice pentru a face o vizita pe strada Getreidegasse nr. 9 (in Salzburg), unde in anul 1756 s-a nascut unul din cei mai mari compozitori ai lumii.

Palatul Hellbrunn, faimos datorita arhitecturii si parcurile sale, palatul a fost construit intre anii 1612 - 1619 de catre Santino Solari pentru arhiepiscopul Markus Sittikus.
Cu exceptia palatului in sine, atractiile principale sunt reteaua de fantani arteziene ce dateaza inca de la constructia palatului (functionale si astazi), o mini gradina zoologica si un muzeu folcloric: Salzburg Carolino Augusteum.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu