miercuri, 30 iulie 2014

Bora Bora Lux in Pacific


Considerată ”cel mai frumos loc de pe pământ”, supranumită “perla Pacificului” sau în traducere din limba tahitiană ”creată de zei”, Bora Bora te întâmpină cu peisaje paradisiace oferite atât de grandoarea vulcanilor Mount Otemanu şi Mount Pahia, dar şi de plajele superbe şi lagunele cu apă cristalină. Recifurile de corali care înconjoară insula, plantele subacvatice, peştii şi celelalte vieţuitoare marine, vin să întregească minunăţiile pe care această insulă îndepărtată le are de oferit. Bora Bora este formată din insula principală, în jurul căreia se află atolii Motu Tevairoa, Sofitel Motu, Motu Toopua, Motu Piti Aau şi Motu Ome. Privit de sus, întregul ansamblu oferă privirii o bucurie de culori şi nuanţe, de la bleu, la azur şi turquoise până la albastrul întunecat al oceanului de după bariera de corali, totul înconjurand smaraldul intens al insulei centrale, conferit de vegetaţia luxuriantă.

Cum ajung 

Cea mai convenabilă rută pentru a ajunge în Bora Bora este Paris – Los Angeles – Papeete (Tahiti) – Bora Bora. Este cea mai scumpa destinatie de lux la agentiile din tara. Dacă ne uităm însă la pachetele turistice în arhipelagul Polineziei Franceze oferite de agenţiile de turism din alte ţări, putem găsi de exemplu un sejur de 12 nopţi în 5 insule: Tahiti, Moorea, Tahaa, Raiatea şi Bora Bora, cu plecare din Paris. Preţul este de 2500Eur de persoană şi include transportul, taxele, transferurile şi cazare cu demipensiune. fourseasons.com
Vremea în Bora Bora 

Polinezia Franceză este o destinaţie tropicală, temperatura variază între 24°C şi 30°C pe parcursul întregului an, iar temperatura apei se situează între 23°C şi 26°C. Există două anotimpuri, între aprilie şi octombrie este iarnă, sezonul uscat, iar în iulie şi august, datorită vânturilor din sud-est, numite maraamu, este cel mai racoare, de aceea pentru seară şi dimineaţă devreme este recomandat să aveţi un pulover sau o bluză cu mânecă lungă. Sezonul umed, ploios, începe în noiembrie şi durează până în martie. Este umezeală şi plouă desul de des. Vântul poate atinge viteze de peste 220km/h şi, deşi foarte rar, se poate totuşi transforma în ciclon. Ultima dată când Polinezia Franceză a fost afectată de ciclon a fost la începutul anilor ‘90.


Wetu


Unde stau 

Dintre toate insulele arhipelagului, Bora Bora oferă cea mai variată gamă de oferte de cazare. Puteţi alege fie un hotel mic, o pensiune sau un camping unde vă puteţi bucura de condiţii bune şi aceeaşi panoramă superbă pe care o oferă şi hotelurile sau bungalourile de lux. Pension Maeva – Chez RosineMasson, Chez Rosina sau Chez Robert et Tina sunt cel mai bine cotate. Four Seasons Resort Bora Bora, Inter Continental Thalasso-Spa Bora Bora, The St.Regis Bora Bora Resort (considerat cel mai luxos), Hilton Bora Bora Nui Resort & Spa, Bora Bora PearlBeach Resort & Spa, Sofitel Bora Bora ex Marara &Private Island, Sofitel Motu Resort sau Le Meridien sunt resorturi de 4 şi de 5 stele. Pentru o noapte de cazare preţul pentru un bungalou pe apă este de circa 250Eur la Sofitel, 450Eur la Hilton şi ajunge până la 750Eur la InterContinental.
Ce mananc

Bucătăria din Polinezia Franceză se bazează pe fructe exotice, peşte şi legume, preparate după reţete locale, dar cu puternice influenţe franţuzeşti. Odată ajunşi acolo nu trebuie să rataţi felul de mâncare tradiţional, în care carnea şi legumele sunt preparate într-un cuptor special, numit Ahima’a, în frunze de bananier, acoperite cu roci vulcanice. Puteţi încerca şi poisson cru (ia ota) – peşte crud marinat în suc de lime cu sos pe bază de lapte de cocos, servit cu legume sau chevrettes – creveţi proaspeţi. Un desert tradiţional minunat este poe, o budincă cu banane, papaya, vanilie şi topping din lapte de cocos. De asemenea merită încercate şi supa de papaya, creveţii cu vanilie şi cocos, puiul cu lime sau porc cu sos de curry şi banane. Restaurantele cel mai bine cotate din Bora Bora sunt La Villa Mahana, Bora Bora Yacht Club, Bora Kaina Hut, Top Dive şi Bloody Mary’s. 

drprem.com
Ce merită 

După ce v-aţi delectat privirea cu peisajele minunate, un tur panoramic cu elicopterul oferă ocazia unică de a admira din altă perspectivă toate frumuseţile insulei, piscurile vulcanilor, vegetaţia luxuriantă, turquoise-ul apei sau recifurile de corali. Preţul este de 300eur de persoană pentru o jumătatede oră. De asemenea puteţi porni în aventura unui safari, cu maşini 4×4, să exploraţi rămăşiţele unui crater din munţi. Pentru o jumătate de zi, preţul este de 60 de euro de persoană.
Puteţi închiria biciclete sau maşini, puteţi opta pentru parasailing, jet ski, puteţi închiria o barcă sau un catamaran. Ranch Reva Reva oferă un program de călarie atât pe timpul zilei, cât şi ocazia unei aventuri sub lumina lunii. Nu în ultimul rând puteţi face snorkeling sau scufundări, inclusiv la 35 de metri adâncime (în zona Tupitipiti), unde veţi descoperi şi admira formele şi culorile deosebite ale recifului de corali şi veţi admira peştii fluture, peştii soldat, baracude.Bora Bora oferă posibilitatea unei aventuri extreme, plină de adrenalină, hrănirea rechinilor. Iar la grădina zoologică puteţi înota alături de rechini domesticiţi sau pisici de mare. Dacă găsiţi o ofertă de picnic, trebuie să ştiţi că în accepţiunea localnicilor acest picnic înseamnă mâncare tradiţională servită … în apă. Preparate gustoase, feţe de masă scrobite, servire ireproşabilă, o amintire de neuitat… din apa lagunei. 

Polinezia Franceză este binecunoscută pentru culturile de perle, care pot fi chiar vizitate. Fiind o piaţă dezvoltată, puteţi cumpăra un colier de perle negre la un preţ foarte bun. Iar câteva scoici colorate aduse înapoi acasă sau o statuetă Tiki, despre care localnicii cred ca alungă spiritele rele, vă vor aminti mereu că aţi fost oaspeţii acestui paradis din Pacificul de Sud. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu