vineri, 9 ianuarie 2015

The Library, Constanta - Alchimia unei stari de sprit

Prima vacanta in acest an a durat doar doua ore. A fost intr-un loc pe care l-am vazut pentru prima data, cu/datorita unui om special, invaluita in fum de pipa, intr-o atmosfera british/american, savurand cea mai buna ciocolata calda din oras. Locul, barbatul din fata mea, dialogul despre alchimie, lemnul mobilierului, candelabrele, totul a constituit scenografia perfecta a unei escapade din cotidian ce mi-a creat o stare de euforie foarte placuta. Multumesc, B!
Descrierea de pe site-ul oficial este urmatoarea.
The Library Constanta este un proiect „Taylor Made” (ca sa vezi, un termen preluat din turism). Si asta pentru ca a fost gandit, inca de la început, ca o locatie unica in universul barurilor si pub-urilor din Constanta.

Locatia se evidentiaza printr-un design complex, semnat de Mihai Popescu si echipa sa de la Twins Studio, cu un impact vizual de mare anvergura, accentul fiind pus pe atmosfera. Da, atmosfera a fost inclusa in design, de la bun inceput! (de acord) 
Detalii si accente disparate se armonizeaza intr-un tablou unitar, in care surprind elementele fizice utilizate – conducte, specifice unui subsol, stalpi mari si rigizi, patinati şi ruginiti, dar si pereti imbracati in caramida, cu un aspect inspirat din decorurile specifice New York-ului si Londrei. (calatorim deci)
Intr-o plimbare prin acest loc vom descoperi fotografii ale unor constructii reprezentative pentru judetul Constanta, printre ele regasindu-se opere ale marelui inginer roman Anghel Saligny, insasi cladirea in care functioneaza fiind construita de acesta. (oare cati clienti stiu acest amanunt?)


Desigur, de la bun inceput am specificat ca este o locatie unica unde berea este la loc de cinste! Fie ea bruna, blonda nepasteurizată, la „The Library” intotdeauna va fi proaspata. Si daca vrei sa stii de unde vine berea, in jurul barului sunt expuse tank-urile pentru bere nepasteurizata, exact ca la fabrica de bere.


Chiar daca berea nu este prima alegere, meniul barului este gandit astfel incat sa stinga setea oricui sau, mai bine spus, sa aprinda scanteia unui moment de exceptie. (scantei nu au fost, doar o ardere inceata, constanta, tandra) 
Daca intoarcem meniul, vom descoperi produsele senzationale ale bucatariei, preparate cu atentie, in centrul carora se afla burger-ul (nu stiam dar am vazut comenzi de la diverse mese care il contineau si erau un spectacol). Despre acest produs putem spune ca este de casa, asta pentru ca la preparare se folosesc elemente bio, iar carnea este atent amestecata si condimentata de maestrii bucatari, obtinandu-se, astfel, un gust unic si un look pe masura.
Preparatele sunt servite intr-un mod ce surprinde prin contrastul puternic dintre vasele metalice smaltuite alaturate paharelor de cristal pentru bautura.


Ritmul „The Library” este unul atent selectionat, astfel ambientul muzical este creat in functie de ora, zi, moment. Cu siguranta, piesele selectionate pentru a-ti incanta auzul sunt cunoscute, dar asta a fost ideea de la bun inceput, ca toata lumea sa se simtă bine, inca de la primul pas in locatie. (discreta si placuta, da)
Daca insumam cele scrise mai sus, putem spune ca am creat un loc frumos pregatit pentru a oferi clientului o pauza, o deconectare de la cotidian, timp în care zambetul si dispozitia placuta sunt elementele esentiale de care ne ingrijim in detaliu.

Putem spune ca un motto neoficial, fara reguli stricte: „Este un inceput de poveste… dar impreuna vom crea o colectie de amintiri pentru biblioteca personala”. (ma face sa zambesc aceasta posibilitate prin apropierea de cea mai frumoasa varianta a continuarii a ceea ce este)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu