joi, 22 septembrie 2011

Château Miraval, Provence

Angelina Jolie si Brad Pitt sunt proprietarii domeniului Chateau Miraval, un castel medieval aflat in regiunea Provence din sudul Frantei. Cuplul a cumparat acest castel, in valoare de 35 de milioane de lire sterline (41,8 milioane de euro), la inceputul anului 2008. Domeniul, aflat in apropiere de Aix en Provence, include un sant de fortificatii, o vie, o livada de maslini, un lac si padure.


Castelul, construit intr-un stil autohton modest, are treizeci si cinci camere. Chateau Miraval este inconjurat de cateva hectare de faneata, iar aleea care duce pana in fata castelului are o lungime de aproximativ cinci kilometri, fiind decorata pe ambele margini cu fantani impresionante.

Château Miraval, aflat pe un domeniu impresionant din localitatea Correns, la nord de Brignoles, un sat in departamentul Var, pe care il gasim sudul Frantei. Chateau Miraval este cunoscut pentru vinul sau rose numit "Pink Floyd", laudat la nivel international pentru gustul, aroma si transparenta unica.

Proprietarul anterior, pianistul francez si interpretul de jazz Jacques Loussier, a instalat un studio de inregistrare in castel un au inregistrat Sting, Cranberries si chiar Pink Floyd. Proprietarul sau mai recent, americanulTom Bove, care a cumparat domeniul in 1993, a pus accent pe viticultura dar a adaugat si un centru spa, jacuzzi, sali de gimnastica duble si o piscina interioara.

Le Château este cunoscut pentru vinurile sale, vinurile albe Varois Coteaux, cele rosii, albe si roze sub denumirea de Côtes Provence. Ghidul Hachette a inclus domeniul viticol de 30 ha intre primii 500 de producatori francezi de vinuri.
O serie de terase din piatra sunt plantate cu treisprezece soiuri de maslini. Crama imensa de Miraval a fost construita in anul 1850 de Joseph Lombot, inventatorul betonului armat, care a detinut domeniul din apropiere, La Celle.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu