duminică, 1 martie 2015

Costa Rica – De ce sa o iubesti

O ascultam pe AMI - Playa En Costa Rica si ma gandeam ce rezonanta frumoasa are acest refren: Siempre lo que veo en tus ojos,
Es el amor en una playa en Costa Rica.

De ce sa iubesti Costa Rica
www.turismo.gob.ec
Numele - Costa Rica (termenul spaniol pentru "Coasta Bogata"

Pozitia geografica 
Costa Rica este situata pe istmul Americii Centrale, la nord de Ecuator si vest fata de meridianul zero. Este marginita de Marea Caraibelor (la est) si de oceanul Pacific (la vest), avand o coasta cu o lungime totala de 1 290 kilometri (212 km la Caraibe si 1,016 km la Pacific). 

Clima ideala – 26 °C – 28 °C maxima constanta pe tot parcursul anului 
Capitalei, San Jose, i se mai spune si eterna primavara. 

www.dreamseasurfcampcostarica.com
Biodiversitatea 
Desi tara are aproximativ 0.1% din suprafata mondiala de teren, ea contine 5% din biodiversitatea mondiala. Costa Rica isi protejeaza peste 25% din teritoriu in cadrul parcurilor nationale, fiind posesoarea celei mai mari densitati de specii din intreaga lume. 

Cultura 
Zicala "Pura Vida" (literal pura viata) este un motto foarte comun in Costa Rica. Ea incapsuleaza ideologia locala de a trai viata intr-o stare de calm, lipsit de frustrari, apreciind viata, natura, familia si prietenii. 

Localnicii se numesc intre ei tico sau tica (feminin). "Tico" vine de la folosirea frecventa a sufixului diminutiv (ex: 'momentico' in loc de 'momentito'). Tico-ul ideal este un om foarte prietenos, foarte saritor, linistit, nerepezit, educat si cu cunostinte despre protejarea naturii, lipsit de grijile termenelor limita. Nu e de mirare ca gasim Costa Rica in fruntea listei tarilor cu cei mai fericiti locuitori. 

www.livetradingnews.com
Tursim 
Este cea mai apreciata destinatie recomandata de turistii din intreaga lume potrivit studiului The Global Tourism Monitor, realizat de Mercury Research impreuna cu Global Market Research. 

Politica de mediu 
Este una dintre tarile cele mai grijulii fata de mediu, 99% din energia tarii provine din resurse regenerabile. 

Pacifismul dincolo de teorie 
Costa Rica a fost prima tara din lume, care prin constitutie a abolit existenta armatei inca din 1949. Un presedinte al Republicii Costa Rica, Óscar Arias Sánchez este castigator al premiului Nobel pentru Pace 

greenglobaltravel.com
Legende - Sferele de piatra 
Numeroase legende inconjoara pietrele, cum ar fi ca acestea au venit din Atlantida sau ca au fost facute astfel de natura. Unele legende locale spun ca locuitorii nativi au avut acces la o potiune capabila de a inmuia piatra. Sferele variaza ca dimensiune de la cativa centimetri la peste 2 metri in diametru, unele avand pana la 15 tone. Cele mai multe sunt sculptate din gabro, echivalent grosier al bazaltului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu