joi, 25 august 2011

ES Vedra, Ibiza – Misterioasa insula a legendelor


Ibiza, in ciuda reputatiei sale zgomotoase, este o insula a misterelor iar ES Vedra este una dintre acestea, ambele fiind considerate locuri de transformare profunda.

Explorand centru Ibizei, marcat intens de un peisaj rural aparent neatragator, cei mai multi turisti raman uimiti de frumoasa si misterioasa stanca ce se intrevede la orizont.

O excursie cu barca, de multe ori cu partea inferioara transparenta ce permite admirarea apelor limpezi de cristal, aduce turistii aproape de stanca misterioasa, ES Vedra ce coboara brusc, parca perfect perpendicular in mare. Cei indrazneti pot escalada suprafata, curajul lor fiind rasplatit de privelisti superbe.

Situata pe coasta de sud-vest a Ibizei, stanca misterioasa de 400 m inaltime, din clacar, este inconjurata de numeroase…

Mituri si legende:
- A fost insula sirenelor din epopeele lui Homer
- A fost insula sfanta a lui Tanit, care a venit in Ibiza ca zeita feniciana a fertilitatii si mama cereasca, devenind patroana insulei; sacrificii rituale erau realizate in cinstea sa.
- Vazand OZN-uri deasupra insulei, anumite comunitati cred ca este un vechi loc de aterizare pentru "inter-galactici"
- ES Vedra este varful civilizatiei scufundate a Atlantidei
- O parte din ES Vedra a fost folosita pentru a construi piramidele antice egiptene


Despre ES Vedra si Atlantida:

- Datorita concentratiilor extrem de ridicate de metale si minerale, stanca creeaza un camp magnetic puternic, al 3-lea ca forta de pe glob, care ar putea defecta busolele si poate influenta persoanele mai sensibile.

- Bastinasii pastreaza si difuzeaza larg mitul "istoriei secrete", a Atlantidei, fara a include detalii specifice ale originii sale. Aceasta ar fi fost gasita in zona golfului Cala d'Hort, vizavi de ES Vedra

- Atlantida avea o pestera naturala, cu o imagine pictata a lui Shiva, proclamat protectorul templului. Multi vizitatori ai insulei au petrecut multe ore cautand insemne ale Atlantilor, ceea ce a determinat in mare parte si magia de neintrecut a sa.

De-a lungul anilor, insula Es Vedra, situata intr-o zona marina fantastica, a impresionat pana la extrem numerosi artisti – pictori, sculptori si scenaristi care au plasat actiunea filmelor aici si au lasat curiosilor posibilitatea sa o admire in creatiile lor.

Totusi, numeroase marturii ale vizitatorilor atesta calitatile speciale ale acestui loc:
- Multi oameni experimenteaza o senzatie de profunda constientizare si o crestere a vibratiei, ideale pentru meditatie sau aventuri spirituale .......
- Unii au experiemntat puteri cosmice deosebite aici .......
- Toti vizitatorii insa devin constienti de o anumita forta misterioasa care inconjoara insula ...

Sursa: http://es-vedra.ibiza4all.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu