duminică, 7 august 2011

Laguna Verde, Bolivia - Oglinda pe apa

Un motiv pentru care scenaristii ultimului film James Bond au ales peisajele din Bolivia: diversitatea acestora. Inaltimea la care sunt situate le face poate dificil de explorat insa, ca orice comoara, se ascund bine si sunt rezervate doar curajosilor si curiosilor.

Laguna Verde este un lac sarat din sud-vestul platoului bolivian (Altiplato Bolivia), un platou inalt din regiunea andina. Acesta se afla in apropiere de granita chiliana, la poalele vulcanului Licancabur.

Situat la o inaltime de 4.300 m deasupra nivelului marii, peisajul arid din jurul Lagunei ofera o panorama spectaculoasa. Suprafata lacului seamana cu o foaie de sticla, iar apa este atat de transparenta, facand partea de jos a lacului clar vizibila. Muntii din jur sunt reflectati pe suprafata, imaginea fiind greu de spulberat de vreun obiect cazut in apa. Terenul este accidentat, sterp si solitar.

Culoarea apei din Laguna Verde este data de sedimentele care contin minerale de cupru. Cateva izvoare termale se afla in apropierea lacului.

Laguna Verde ofera peisaje spectaculoase care atrag un numar mic dar constant de turisti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu