vineri, 26 august 2011

Karlovy Vary – Farmec termal atemporal


Must see in viziunea TABU:

Karlovy Vary, Karlsbad in germana - adica "Baile lui Carol" - este un oras si statiune balneara in nord-vestul Cehiei, la poalele Muntilor Metaliferi.

In august 1370, imparatul roman Carol IV recunostea virtutile apelor termale dintr-o mica asezare de cateva sute de persoane: astfel se nastea orasul Karlovy Vary (Karlsbad), Orasul, aflat la numai 2 ore de autostrada de Praga, care si-a pastrat si azi un farmec atemporal, este locul in care una din cele mai cunoscute destinatii de tratamente cu ape termale din intreaga Europa.Beethoven si Goethe faceau plimbari lungi, dar si orasul in care s-a turnat filmul din seria James Bond “Casino Royale”.


De neratat. Optiunile de tratament cu ape termale sunt foarte variate: numarul de 17 izvoare principale, 300 izvoare secundare si chiar si apele calzi ale raului Tepla sunt exploatate pentru tratamente pe toata durata anului. Majoritatea hotelurilor si pensiunilor ofera consiliere pentru alegerea celor mai potrivite tratamente.

De incercat. Se spune ca nimeni nu paraseste Karlovy Vary fara sa fi degustat macar bitterul herbal Becherovka, cu aroma de anason, scortisoara si alte 32 ingrediente naturale, preparat dupa o reteta care dateaza din 1807. Puteti retrai istoria bitterului vizitand muzeul dedicat creatorului acesteia, Jan Becher.

De vizitat. Colonadele (Morii, Parcului, Castelului, Apelor si Pietei) sunt constructii impunatoare care au devenit treptat o marca a orasului, cu un stil neorenascentist la care se adauga personalitatea locala.

De scris acasa. Despre cladirea Teatrului Metropolitan, a carui a treia reconstructie, dupa surparea din 1787 si redesignul din 1886, poate fi admirata si vizitata. Cu o baza arhitecturala baroca si impunatoare, cladirea se mandreste, printre alte multe decoratiuni cu o cortina pictata de Gustav Klimt, reprezentand o alegorie a artelor.
Sursa: http://www.tabu.ro/must-see-karlovy-vary/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu