miercuri, 1 ianuarie 2020

Concertul de Anul Nou și Sala de Aur de la Musikverei Viena


În prima zi a anului avem parte de o experiență muzicală intensă datorată Orchestrei Filarmonice din Viena care susține an de an, Concertul de Anul Nou în Sala de Aur a Musikverein. Concertul este vizionat de întreaga lume și prima zi din noul an este celebrată cu ocazia acestui eveniment. Asociația Muzicală Vieneză, Musikverein este cel mai renumit centru al muzicii clasice din Viena. Să fiți spectatorul unui concert în acest loc înseamnă să cunoașteți orașul muzicii, Viena, Austria, la cel mai înalt nivel de calitate. 




Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena îi reunește pe cei mai buni dintre cei mai buni: programul muzical plin de vivacitate și antrenant, dar și meditativ în același timp, cu compoziții aparținând dinastiei Strauss și contemporanilor acesteia este un mod minunat de a începe bine noul an. De la valsuri la polci, cea mai vieneză muzică scrisă vreodată reverberează într-o interpretare artistică de valoare. 

Orchestra Filarmonicii din Viena este cea mai bine cotată în Olimpul celor mai bune orchestre internaționale. Până și dirijorii de aici se numără printre cei mai buni din lume. În fiecare an este invitat altcineva și îi putem aminti pe Mariss Jansons (2016), Gustavo Dudamel (2017), Riccardo Muti (2018), Christian Thielemann (2019) şi Andris Nelsons (2020). 



Concertul de Anul Nou are loc la Musikverein, centrul muzicii clasice din Viena. Sala Mare a fost denumită și Sala de Aur. Această sală nu este considerată numai cea mai frumoasă din lume, ci și una dintre cele mai bune săli din lume sub aspect acustic. Coloanele, cariatidele și reliefurile frontonului sugerează că în acest loc a fost ridicat un templu al muzicii. 

Plafonul atrage privirile cu Apollo și cele 9 muze, iar pe coloane sunt sculptate figuri feminine din Antichitate. Incomparabilă este și acustica spațiului deoarece experiențele senzoriale de percepere a sunetelor sunt unice în lume. În fiecare an, din Sala de Aur se transmite la televiziunile din întreaga lume, Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena pentru un public ce numără milioane. Şi în cele 364 de zile rămase din an, Asociația Muzicală Vieneză, Musikverein oferă concerte de top. 



Datorită acusticii sale, Sala Mare este considerată una dintre cele mai bune săli de concerte din lume, alături de Konzerthaus din Berlin, Concertgebouw din Amsterdam, Symphony Hall din Boston și Teatro Colón din Buenos Aires. Sala de Aur are aproximativ 49 m lungime, 19 m lățime și 18 m înălțime, 1.744 de locuri pe scaune și 300 de locuri în picioare. 

Este un mod perfect de a începe fiecare an cu bucurie și în armonie. 

Sursa:Wien.info


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu