miercuri, 23 noiembrie 2011

Innsbruck, Austria - Inima muntilor Alpi

Capitala Tirolului, Innsbruck, cunoscut si ca "inima muntilor Alpi", nu este doar un oras de o frumusete aparte ci si una dintre destinatiile preferate de turistii din intreaga lume, indragostiti de munti si de libertatea naturii.


Unul dintre punctele principale de atractie ale zonei este reprezentat de orasul vechi, cu un stil arhitectural unic si o frumusete deosebita. Multe dintre cladirile orasului vechi sunt pictate in culori pastel, cu scene mitologice sau din viata de zi cu zi a cetatii anilor 1400-1700 si adapostesc un adevarat labirint de ganguri, arcade, bolte, coloane si cotloane.

Parfumul medieval al Innsbruck-ului este completat si de Castelul Ambras, care are statutul de cel mai vechi muzeu din Europa. Construit de Arhiducele Ferdinand al II-lea al Austriei (1529-1595), a reprezentat resedinta favorita a acestuia si a fost construit initial ca muzeu pentru colectiile sale de arme, armuri, carti si opere de arta.

Gazda a Jocurilor Olimpice de Iarna, in 1964 si 1976, orasul este inconjurat de nu mai putin de 25 de statiuni, vizitate anual de mii de turisti dornici sa experimenteze sporturile de iarna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu