miercuri, 23 noiembrie 2011

Udaipur, India - Venetia romantica a Indiei

Considerat cel mai romantic oras din India, Udaipur este principala destinatie a cuplurilor de pe subcontinent ce doresc sa se casatoreasca. Construit intre 4 lacuri si dominat de palate si temple ce imbogatesc peisajul, «Orasul Lacurilor», «Venetia Orientului» sau «Orasul Rasaritului» sunt doar cateva dintre denumirile prin care vizitatorii ajunsi in Udaipur au incerca sa-i descrie frumusetea.Cel mai cunoscut reper din Udaipur este Palatul de pe Lac, ce acopera in intregime insula Jag Niwas (16.000 m2), situata in lacul Pichola. Construit in 1743-1746 ca resedinta regala de vara, palatul este astazi un hotel de 5 stele, extrem de cautat de cuplurile indiene instarite ce doresc sa petreaca o vacanta romantica.La fel de cunoscut este si City Palace, care reuneste 11 palate intr-un complex ce domina vizual malul lacului Pichola. Complexul, creatia a mai multor maharajahi de-a lungul ultimilor 300 de ani, gazduieste o serie de muzee, galerii, restaurante si gradini si necesita multe ore pentru a putea fi vizitat in intregime.Lacul Fateh Sagar, construit de catre un maharajah in 1678, este considerat de catre localnici drept perla orasului. Pe lac exista trei insule: pe cea mai mare dintre acestea se gaseste Gradina Nehru, ce se intinde pe 4 kilometri patrati si include o gradina zoologica; cea de-a doua insula gazduieste un parc public, iar ultima - un observator solar.

In Udaipur s-au pastrat foarte bine numeroase temple hinduse si jainiste, atractii foarte cautate de turisti. Unul dintre cele mai vechi temple care dainuiesc inca este Jagdish, construit in 1651, un minunat exemplu al arhitecturii indo-ariene.Gradinile si cladirile orasului marturisesc prin eleganta si stil faptul ca Udaipur a fost resedinta imperiala, partea veche a orasului neschimbandu-si prea mult infatisarea din secolul al XVI-lea si pana acum.

Fie ca alegeti sa mergeti intr-o plimbare cu barca pe lacul Pichola, sa cutreierati cetatea medievala sau sa explorati imprejurimile intr-o excursie exotica pe camile, este imposibil ca orasul Udaipur sa nu va cucereasca.
Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu