miercuri, 14 martie 2012

Corfu - Insula si orasul

Insula Corfu – numita de greci Kerkyra - face parte din Insulele Ionice, situate intre Grecia si Italia. Corfu este oarecum diferita de celelalte insule grecesti, avand o vegetatie luxurianta, dominata de impresionante plantatii de maslini. In special in timpul verii, insula este zilnic “asaltata” de zboruri charter, feriboturi si vase sosind din restul Europei. Insula Corfu este un spatiu cultural ce a incorporat elemente din diverse culturi, fara a-si altera semnificativ caracterul specific grecesc.

Nici atractiile naturale nu lipsesc: plajele sunt superbe, peisajele uluitoare, specii diferite de orhidee ce cresc in salbaticie completand decorul. Corfu este un centru turistic international care satisface toate dorintele celor mai dificili vizitatori. Este o insula de o frumusete incomparabila, ce a inspirat numerosi pictori, sculptori si oameni de litere printre care si Goethe, Oscar Wilde si Lawrence Durrell.

Orasul Corfu – un mic paradis
Principalul oras de pe insula si capitala acesteia este orasul Corfu, o destinatie moderna si cosmopolitana, care impresioneaza si incanta vizitatorii cu cele doua fortarete, strazi inguste, case albe, inalte, arcade, cladirea salii venetiene, biserica Sf. Spiridon, patronul spiritual al insulei Corfu, gradini cu flori si balcoane cu garduri din fier forjat.


Orasul este asezat pe coasta de est si este cel mai mare oras medieval din Grecia. Frumusetea sa unica vine din imbinarea diferitelor stiluri arhitectonice, lasate de civilizatiile ce au trecut. Orasul Corfu pastreaza amprenta fostelor civilizatii care au trecut pe aici, cate putin din arhitectura venetiana si napoletana, dar se aseamana deopotriva si cu cea franzcaza sau englezeasca. Cu toate asemanarile, Corfu ramane, inainte de toate, un oras grecesc.

Frumuseti naturale
Alegand sa vizitezi insula Corfu, este cazul sa te pregatesti pentru o experienta incredibila. Un amalgam de frumuseti naturale, cu trasaturi traditionale si minunate locuri arheologice, insula Corfu se intinde de la nordul Marii Ionice pana la intrarea Marii Adriatice.

Insula are 36 mile lungime si in partea de nord, 15 mile latime. In centru este Muntele Pantocrator cu o inaltime de 998 metri. Coasta de nord-est este mai inalta, cu stanci care inconjoara plaja, gazduind numeroase golfuri si traditionalele sate pescaresti.

Nordul si sudul ofera plaje lungi, acoperite cu nisip. Este a doua insula ca marime din grupul stiut ca "Sapte Insule" sau Eptanisa, avand o suprafata de 589 km2 si un litoral de 217 km lungime.

Corfu este insula miracolelor, unde in fiecare moment decorul se schimba, fara sa afecteze armonia din regiune. Cea mai verde insula dintre insulele Greciei, Corfu, are 3 milioane de arbori de maslin. De asemenea, covorul de flori de pe toata insula si satele in stil adriatic ofera peisaje splendide de coasta.

Un comentariu:

xamalia spunea...

Multumesc, asemenea!

Trimiteți un comentariu