sâmbătă, 5 februarie 2011

Puerto Rico – vacante in ritmuri latino

De ce oare unii dintre cei mai fermecatori barbati ai planetei se nasc in Puerto Rico? Sa fie oare mixul de culturi cel care a creat conditiile favorabile?

Puerto Rico este un stat insular asociat Statelor Unite ale Americii situat in nord-estul Marii Caraibelor, la est de Republica Dominicana.

Cateva informatii despre comorile de pe insula:

- 418 km de plaja cu nisip
- al 3-lea sistem de pesteri subterane din lume ca marime
- cel mai mare radio telescop din lume, care trimite semnale non-stop in spatiu
- singura padure tropicala din sistemul forestier american
- 9 rezervatii protejate, cu specii de animale si plante unice insulei.

Cultura ce imbina multiple mosteniri este ilustrata perfect in ritmurile molipsitoare ale insulei si pasul alert al vietii de noapte. Ritmurile latino fuzioneaza cu percutiile africane, swing si jazz, pentru a crea un fond muzical perfect pentru aceasta tara multiculturala.

Modernismul american, ritmurile muzicale latine si unicele apusuri tropicale dau nastere unui mix plin de culoare: restaurante de lux langa forturi spaniole datand din secolul XV, malluri langa luxuriante paduri tropicale, cazinouri langa plaje ce par neatinse de om, pesteri si recifuri de corali.

Principalele obiective turistice se afla in capitala San Juan, cu adevarat un oras al secolului XXI, in insulele Mona, Bosque Estatal de Carite, Culebra, Island of Vieques.

San Juan este unul dintre cele mai bine pastrate orase coloniale, cu cele doua forturi ce vegheaza inca orasul la marginea Atlanticului.

In sud, Ponce, cu muzeele si cladirile sale in stil colonial spaniol, intampina turistii in ritmuri de reggae si salsa.

V-am facut pofta de dans?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu