marți, 11 octombrie 2011

Directia Honolulu, Hawaii

Mai mult asiatic decat american, Honolulu este un amestec delicios de etnii si limbaje, bucatarii personalizate si bucate servite cu portii generoase de ospitalitate tipic Hawaiiana. Printre numeroasele sale muzee si oferte culturale se numara singurul Palat Regal din SUA; printre altele Hawaii este si raiul gurmanzilor, mari amatori ai bucatariei specifice a insulei.

Honolulu este sediul comitatului omonim, statul Hawaii din Statele Unite ale Americii. Capitala statului insular Hawaii, Honolulu este o importanta statiune de agrement. Honolulu este situat in Golful Mamala de pe Oahu, a treia insula ca marime din arhipelag. Orasul isi datoreaza numele asezarii sale geografice avantajoase, "Honolulu" inseamna "locul protejat".

Capitala grupului de insule, care alcatuiesc cel mai tanar stat al SUA, este alcatuita din trei parti, dintre care Waikiki este Mecca turistilor. Amatorii de surfing, de scufundari si de plaja se imbulzesc in aceasta Copacabana a insulelor Hawaii, situata in partea estica a orasului.

In partea opusa, aviatia americana isi desfasoara activitatea in Baza Aeriana Hickam, iar marina, in Pearl Harbor, desi in realitate tot vestul orasului Honolulu este folosit de infrastructura militara. Intre obiectivele militare si plaja se intinde centrul orasului.

1. Palatul Iolani, situat la nr 364 pe King St este primul si singurul Palat Regal din Statele Unite. Cladirea a fost resedinta ultimilor doi conducatori si a fost folosita ca si cladirea Capitoliului pana in 1969. Palatul a fost construit in jurul anului 1880 si este perfect restaurata.

2. Ala Moana Beach Park si Insula Magica
Acoperind o parte insemnata a insulei, cu numeroase zone de parcuri si gradini este locul perfect unde vizitatorii se pot relaxa, bucurandu-se de razele de soare de pe coasta.

3. Acvariul Waikiki
Incepand cu anul 1904, acvariul ofera o perspectiva de ansamblu asupra eco-sistemului hawaiian, a vietii marine in particular, fiind un important punct de informare si educare cu privire la speciile ce traiesc in zona.

4. Bishop Museum
Muzeul de istorie naturala si cultura hawaiana isi gasesc aici cadrul de desfasurare perfect, pe ecrane multimedia si intr-un planetariu, loc preferat de adulti si copii deopotriva.

5. Hanauma Bay este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta de pe insula.
PS. Unde mergi? In Honolulu. Este expresia preferata a Anei atunci cand este obligata sa explice directia spre care se indreapta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu