marți, 21 septembrie 2010

Apele miraculoase din Romania


Romania beneficiaza de o bogata retea hidrografica (peste o treime din apele minerale ale Europei aflandu-se in Romania), favorizata de factori climatici si de varietatea formelor de relief. Desi circuitul apei in natura a fost serios afectat de poluare, de incalzirea globala, de experientele razboiului geofizic si nu numai, de peste doua milenii izvoarele de la Herculane si Scropoasa fac minuni pentru sanatate si longevitate, cele de la Comarnic au atras atentia expertilor NATO pentru puritatea apei, iar o vana de apa descoperita recent la periferia Barladului se dovedeste un adevarat miracol terapeutic.


Daca proprietatile curative ale respectivelor izvoare se pot explica in mare parte pe cale stiintifica, se pune legitim intrebare daca nu cumva stra-stramosii nostri ajunsesera la un grad nebanuit de cunoastere si folosire a proprietatilor benefice ale respectivelor ape, cunoscute ca „apa vietii” in basmele romanilor. O alta intrebare se naste in jurul cresterii bruste in inaltime a celor care beau apa dintr-o fantana de la Runc si asupra vindecarilor unor boli socotite incurabile a celor care cred cu tarie ca izvorul de la Sambata de Sus este un dar de la Divinitate.

Spa pe Valea Cernei acum 10.000 de ani

Aproape in orice ghid turistic autohton se specifica despre Baile Herculane, atestata documentar din 153 i.e.n., ca este statiunea ca mai veche din Romania, apele sale termale slab radioactive fiind folosite inca dinaintea epocii romane si avand indicatii in afectiunile reumatice, neurologice, periferice, respiratorii etc. Putini stiu ca vanatorii si pescarii de tip Cro Magnon, atestati arheologic cu zece milenii in urma, isi tonificau organismul in mofetele semideschise de la „Cascada” spre „sapte Izvoare”, unde apa izbucnea cu circa 70 grade Celsius.

Conform teoriei istoricului N. Densusianu, membru corespondent al Academiei, a prof. T. Diaconu si a altor cercetatori, in Carpati si la Gurile Dunarii au locuit pelasgii, cel mai vechi popor din lume, care vorbea o limba primordiala, acesti oameni ai pietrei creand un imperiu cu o civilizatie avansata in domeniul astrologiei si medicinei.

Strabon, cel mai important geograf al antichitatii, ne-a lasat marturia ca preotii-profeti pelasgi erau atotstiutori, priceputi in interpretarea viselor sau a semnelor divine, locuind in lacasuri subterane, ori tocmai la nord de Herculane, in Pestera Hotilor, acest tip de grote fiind numeroase in zona, au fost descoperite urmele Cro Magnonilor amintiti.

Conform teoriei prof. Diaconu, cifra „7”, litera a saptea a alfabetului nostru fiind „G” (cuvantul), era sacra la antici, fiind intalnita in 7 Cetati Sfinte, 7 Fluvii Sacre, 7 Deserturi Sfinte. Coroborand toate acestea cu faptul ca in simbolistica antica cifra „7” reprezenta Pamantul si ca zona „sapte Izvoare” de langa Herculane este extrem de incarcata pe plan energetic si, in plus, fiind „uranizata”, atrage descarcarile electrice, se poate avansa ipoteza ca in afara de „saune” preistorice era utilizata ca centru initiatic, dar sub aceasta denumire se ascund si alte locuri din tara noastra, pe cat de misterioase, pe atat de benefice.

De ce a ordonat Ceausescu inchiderea circuitului turistic de la Izvoarele Ialomitei

In 1982, zona de la izvoarele Ialomitei din estul Bucegilor, cunoscuta sub denumirea de Cheile Zanoagei, a fost inchisa circuitului turistic. Potrivit inginerului I. Olteanu, unul dintre specialistii care au avut acces la dosarele „apei nemuririi”, redeschise in 2003, motivul „secretizarii” zonei a fost ca Ceausescu a fost informat ca la „sapte Izvoare”, intre Lacul Bolboci si Scropoasa exista o sursa de apa cunoscuta drept sacra de pe vremea dacilor, de mai bine de 2000 de ani.

Cercetarile au dovedit ca izvorul subteran respectiv este o sursa de apa plata printre cele mai pure din lume, cu numar zero de bacterii, fata de cinci, limita maxima acceptata, poluarea cu azotati si nitrati fiind, de asemenea, nula. Cercetatorii avanseaza cu prudenta ipoteza ca puritatea apei s-ar datora unor anomalii geo-magnetice, dar potrivit traditiei populare, calitatea respectiva este atribuita trecerii peste comori masive de... argint, metal abundent la geto-daci.

Un alt mister pluteste asupra izvorului de la sapte Bolovani, aflat la 13 kilometri de Comarnic, pe Valea Prahovei. Analizele facute de expertii NATO din Berlin asupra unor esantioane de apa recoltate in zona ar fi concluzionat ca lichidul prahovean ar fi cel mai pur din Europa, fapt ce a atras si un proiect comun de exploatare-imbuteliere cu o companie din Campina in 2006. Contactat recent de subsemnatul telefonic, viceprimarul din Comarnic, Sorin Petricila, desemnat de primarie drept resposabil cu problema, in legatura cu stadiul proiectului respectiv, politicos dar ambiguu, nu a dat nicio relatie. Poate ca imbutelierea apelor de la sapte Bolovani pentru trupele NATO aflate in Romania este un secret militar, sau poate ca proiectul stagneaza sau a esuat din anumite motive.

Ca sa fii mai inalt, bea din Fantana din Runc

Totul a pornit de la faptul ca, la mijlocul anilor 90, un adolescent, dupa ce a baut apa din fantana satului Runc, din apropierea cheilor cu acelasi nume, nu departe de Ocolis, judetul Alba, a luat brusc in inaltime cativa centrimetri. Satenii, oameni de altfel gospodari, datorita faptului ca adolescentul se afla in perioada de crestere, au luat fenomenul in derandere, dar unii mai curiosi au mers pe principiul incercarea moarte n-are. Stupoare, la foarte scurt timp au crescut cu pana la sapte cetrimetri.

Explicatia proprietatilor apei de la Runc poate fi cautata intr-un dispozitiv al carui nume din motive de publicitate nu-l vom aminti aici, care, combinand elemente de radionica si organicitate, focalizand un flux energetic extrem de puternic asupra unui subiect, a incarcat apa in asa masura, incat dupa udarea cu lichidul astfel obtinut, plantele au crescut vizibil mai repede. Sa fie aceasta „apa vietii” de care povestesc basmele noastre?

Apele verzi de langa cimitirul Eternitatea - Barlad

Este greu de explicat natura propritatilor izvorului descoperit intamplator in gadina lui s. Mocanu de la marginea Barladului. Apa verzuie, dar cu gust dulce, s-a dovedit leacul miraculos pentru numeroase afectiuni: reumatism, discopatie, osteoporoza, litiaza biliara, hemoroizi. Spunem miraculoase, deoarece barladenii care au folosit apa izvorului lui s. Mocanu s-au vindecat foarte rapid, iar sursa se afla in zona cimitirului Eternitatea.

Minunea benefica de langa Timisoara

Sanmihaiu Roman este o comuna din Timis, cu 4.600 de suflete, aflata la doar 10 kilometri de Timisoara. Comuna alcatuita din trei sate - Sanmihaiu Roman, Utvin si Sanmihaiu German - are un potential turistic si investitional demn de invidiat. Apele termo-minerale descoperite in cel mai mic dintre satulete, Sanmihaiu German, au proprietati miraculoase si o temperatura unica chiar si in intreaga Europa.

Descoperite in urma cu aproape 30 de ani, pe cand se incerca forarea unor puturi petroliere, apele de aici au inceput sa fie exploatate cu predilectie in ultima perioada. Un strand modern, cu trei bazine si sute de oameni care vin zilnic, chiar de la zeci de kilometri distanta, pentru tratament, dar si pentru distractie.
Desi descoperite in anul 1977, mult mai tarziu s-a efectuat un studiu stiintific privind proprietatile apelor termale, care a confirmat ca apele termo-minerale de la Sanmihaiu German sunt extrem de benefice pentru afectiunile reumatismale, pentru sechelele datorate unor traumatisme ale membrelor si pentru multe afectiuni neurologice periferice

Nu trebuie sa uitam si de celelalte surse deja consacrate de apa: Olanesti, Calimanesti, Caciulata, Tusnad, Vizantea Livezi (Vrancea), Sangeorz-Bai, Slanic Moldova si multe altele. Desi in ziua de azi nu prea mai recunoastem adevarata valoare a acestor ape termale si minerale, ele continua sa ne uimeasca si nu ne-au dezamagit, de mai bine de 2000 de ani, ingrijindu-ne.


Sursa: http://pensionaru-umanitate.blogspot.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu